Znanost in tehnologija

Največji doslej odkriti triceratops Big John razstavljen na Velikem trgu v Trstu

Trst, 28. 07. 2021 14.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Urša Vrečar
Komentarji
3

Okostje največjega doslej odkritega triceratopsa bo od 30. julija pa do 1. avgusta na ogled na Velikem trgu v Trstu. 90 milijonov let starega Big Johna je sestavila skupina paleontologov tržaškega laboratorija Zoic, odkrili pa so ga na ranču v Montani.

Gre za triceratopsa rekordov, zgolj lobanja v dolžino meri 2,67 metra (lobanja preteklega rekorderja je merila 'le' 2,5 metra), celotni dinozaver pa 8,2 metra.

Ostanke Big Johna so odkrili na ranču v ameriški Montani. V začetku leta so kosti nato prispele v Trst, kjer so zavihali rokave paleontologi laboratorija Zoic, ki je specializiran prav za prazgodovinske živali. Triceratopsa so rekonstruirali in analizirali ter potrdili, da gre za največji primerek, ki je bil kadar koli odkrit. Fotografije in posnetke so redno objavljali na družbenih omrežjih, Big John ima namreč lasten profil na Facebooku in Instagramu.  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Takoj po razstavi na Velikem trgu, ob kateri tržaška občina organizira več spremljevalnih dogodkov, bo Big John odpotoval v Pariz, jeseni pa ga čaka dražba. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica nova
  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Klingon
28. 07. 2021 17.19
+4
Veliki trg ne obstaja. To je izmisljotina Primorskega dnevnika. Tisto je Piazza Unita' d'Italia. Prevedeno; trg zedinjene Italije.
Dark Knight
28. 07. 2021 16.45
+3
Gremo gledat. Dinozavri so zakon 😆
lojze3
28. 07. 2021 16.05
+4