Znanost in tehnologija

Digitalizacija na podeželju: Kakšno dodatno vrednost prinaša?

Ljubljana, 07. 09. 2022 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Jaka Vran
Komentarji
3

Ko govorimo o digitalizaciji, morda najprej pomislimo na visoko tehnologijo v urbanih središčih. A uspešna digitalizacija zajema vse, tudi podeželje, manjše vasi in eno najstarejših panog na svetu, kmetijstvo. Pilotna projekta pametnih vasi in pametnih vinogradov poskušata pripeljati digitalizacijo tudi tja, kjer je morda ne bi pričakovali, čeprav je v svetu že precej uveljavljena.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ROMELS
07. 09. 2022 16.20
+2
čista norost. po podeželju razkopavajo vse povprek in bodo nenačrtno mrežili in delali neuporabna zemljišča. Namesto, da bi to delali načrtno in hkrati v zemljo položili še elektriko in se znebili daljnovodov, da ne bi pozimi imeli sitnosti z zasneženim drevjem, ki se podira na napeljavo itd, itd............. .
rusalka ris
07. 09. 2022 12.51
+2
In kam vse to pelje? Na koncu bo problem le še človek, ki se ga ne bo dalo digitalizirati? Ali pa bo mogoče ta problem nastopil že prej? Ali pa ga bodo poizkusili digitalizirati? Nas bo kdo vprašal ali si tega želimo? Kdo odloča kaj in kako se bo digitaliziralo? Jaz hočem imeti besedo pri tem. Kaj pa ti?
periot22
07. 09. 2022 09.25
+6
Digitalizacija v krajih kjer so ceste makedam kjer ni osnove kot so javni prevoz trgovina marsikdo se vode nima kaj ko bi najprej začeli z življenjsko pomembnimi stvarmi ne z računalniško meglo!