Znanost in tehnologija

Facebook združuje WhatsApp, Instagram in Messenger

Menlo Park, 25. 01. 2019 16.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

S Facebooka so sporočili, da bodo postopoma združili servise za pošiljanje sporočil Messenger, WhatsApp in možnost pošiljanja sporočila prek Instagrama v eno platformo.

Čeprav bodo vse tri aplikacije ostale (delno) samostojne, bodo veliko bolj prepletene v programskem ozadju delovanja teh aplikacij. Facebook je za BBC povedal, da je to del dolgoročnega procesa, ki je nastal kot osebni projekt ustanovitelja Marka Zuckerberga. Po koncu združevanja aplikacij bo tako lahko uporabnik Instagrama komuniciral z nekom, ki ima WhatsApp račun, kar je trenutno nemogoče. Združevanje aplikacij naj bi bilo končano do konca leta 2019.

Zuckerberg želi integrirati vse tri aplikacije, ker bi radi povečali čas, ki ga uporabniki preživijo na posameznih aplikacijah. Facebook je v sporočilu za javnost tako napisal, da "bi radi naredili najboljšo uporabniško izkušnjo pri pošiljanju sporočil, in ljudje bi radi, da to poteka hitro, varno, enostavno in zasebno". Z integracijo bi tudi radi povečali stopnjo varnosti sporočil in hkrati omogočili, da uporabniki lažje najdejo prijatelje in družinske člane, so še sporočili.

Aplikacije in družbena omrežja
Aplikacije in družbena omrežja FOTO: iStock
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

antilevi?ar
26. 01. 2019 10.29
+5
Ja in? Fajn kakapupu,.kaj naj s temi aplikacijami narod počne, naj jih je?
BeastMode
29. 01. 2019 16.38
+0
Za nekatere sodobne ljudi je to delo in vir zaslužka ...
MKII
25. 01. 2019 18.18
+4
Verjetno 3 najbl bedne aplikacije. Ni kaj.
BeastMode
29. 01. 2019 16.37
-1
Zakaj so pa potem med najbolj uorabljenijmi? Ni pomembna dejanska uporabnost ampak denar, ki ga bodo iz tega iztržili + menim da bodo zaradi promocije še bolj uporabljena kot doslej.