Znanost in tehnologija

Goljufi spet na delu: tokrat izkoristili Darjo Zgonc in Luko Dončića

Ljubljana, 31. 01. 2020 09.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na spletu sta se pojavili novi goljufiji, v eni so spet izkoristili voditeljico 24UR Darjo Zgonc, ki ji Luka Dončić v intervjuju zaupa, kako obogateti. V drugi pa omenjajo POP TV. Seveda gre za lažni novici, s katerima goljufi mamijo naivne bralce, zato nikar ne nasedajte.

V tokratni prevari so goljufi izkoristili Darjo Zgonc in Luko Dončića.
V tokratni prevari so goljufi izkoristili Darjo Zgonc in Luko Dončića. FOTO:

Bralec nas je opozoril na novi goljufiji, ki krožita po spletu, v katerih se znova omenja znana oseba iz naše medijske hiše, voditeljica 24UR Darja Zgonc.

Seveda gre tudi tokrat za poskus, da bi vas prepričali o nečem, kar sploh ne obstaja. Zgodbo, ki kroži po spletu in nagovarja naivne bralce, naj bi objavil MMC, kar seveda ne drži. Poleg Darje Zgonc se pojavi še Luka Dončić. V naslovu lahko preberemo, da Darja Zgonc obljublja intervju s slovenskim čudežnim dečkom, v katerem bo Slovencem pomagal do bogastva. V drugi prevari pa se pojavljata tako 24UR kot POP TV.

Nič od objavljenega seveda ne drži. Obstajajo pa pretirano zaupljivi ljudje, ki so v želji po zaslužku pripravljeni verjeti takšnih zgodbam, še posebej če so zraven znani obrazi.

Gre namreč za še eno v vrsti prevar, s katerimi se je naša medijska hiša že večkrat soočila. Darja Zgonc ni prvi obraz naše medijske hiše, ki so ga zlorabili spletni goljufi. Podobno se je že zgodilo Urošu Slaku ter novinarjema Suzani Perman in Mihi Drozgu, Alenki Arko ter zmagovalcu zadnje Kmetije Franku Bajcu. Ime Darje Zgonc pa so zlorabili že drugič.

In še ena prevara, v kateri so uporabili našo osrednjo informativno oddajo.
In še ena prevara, v kateri so uporabili našo osrednjo informativno oddajo. FOTO:

Spletne prevare so zaradi dnevne uporabe interneta vse pogostejše, kljub vsemu pa se še vedno najdejo posamezniki, ki verjamejo v lahek zaslužek in nasedejo spletnim goljufom. Tudi zato je vse več kraj identitet, prevar pri spletnem nakupovanju in nigerijskih prevar. O tem, kako delujejo prevare, kdaj in zakaj jim nasedemo, pa smo obširno poročali tudi v 24UR Inšpektorju. Celoten prispevek si lahko ogledate na Voyo.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Simoni?
31. 01. 2020 18.20
+8
Bralec nas je opozoril na novi goljufiji, ki krožita po spletu, v katerih se znova omenja znana oseba iz naše medijske hiše, voditeljica 24UR Darja Zgonc. So Darjo spet izkoristili!? Neverjetno, res!
ziggi1
31. 01. 2020 12.46
+15
a darja zgonc je znana slovenka?
Rudar
31. 01. 2020 11.45
+36
Moje mnenje: Da nasedeš taki fori, moraš bit res naiven (milo rečeno).
Cesar Millan - Vodja krdela
31. 01. 2020 12.35
+19
Naši poslušalci čestitajo in pozdravljajo !!!!
Jogi
31. 01. 2020 11.21
+14