Znanost in tehnologija

Google bo brisal neaktivne račune

Mountain View, 28. 11. 2023 11.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Imate Googlov račun, a ga že dlje časa niste uporabili? Če bi ga radi obdržali, morate hitro ukrepati. Google bo namreč v petek začel brisati neaktivne račune, med katere šteje tiste, v katere se uporabniki najmanj dve leti niso prijavili. Gre za del nove politike, ki jo je tehnološki gigant napovedal že maja.

Google
Google FOTO: Shutterstock

Google je brisanje neaktivnih računov napovedal maja in kot razlog navedel varnostne težave, piše Euronews. Pozabljeni in nenadzorovani računi, kot so jih opisali pri tehnološkem gigantu, imajo običajno stara in velikokrat tudi manj varna gesla ter pogosto nimajo dvofaktorske avtentikacije, zato bi jih lahko ugrabili in uporabili za neželeno pošto ali drugo zlonamerno vsebino ter krajo identitete, so pojasnili. 

Če je na seznamu za brisanje tudi vaš, bi morali na z Googlom povezane račune ter na obnovitveni naslov dobiti več opozoril. 

Kaj torej storiti, da ne ostanete brez? Najlažji način, da ohranite Googlov račun aktiven in s tem preprečite njegov izbris, je, da se prijavite vsaj enkrat na dve leti. Šteje tudi pošiljanje e-pošte in brskanje po poštnem predalu, uporaba iskalnika ali spremljanje videoposnetkov na YouTubu, medtem ko ste prijavljeni v Googlov račun.

Za ohranitev vsebine v storitvi Google Photos pa je potrebna posebna prijava, ob tem opozarja Euronews. Tudi tu velja, da se vsebina lahko po dveh letih nedejavnosti izbriše, kar pomeni, da bi morali aplikacijo vsake toliko odpreti, da ne bi ostali brez slik. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

čevapgpt
30. 11. 2023 12.01
+0
zakaj bi imel 15G maila rezerviranega v nedogled če ga ne uporabljaš? pa takih računov par miljonov pa je drago
nestabilen
28. 11. 2023 15.35
+2
Zacetek diktature tehnoloskih velikanov.Sedaj niti ne morem vec pregledat Azijskih novic brez da se prijavim preko Googla.Leta 2021 je dal Google 21 mljard dolarje zato da ima primat med brskalniki.Danes je nazalost vse v denarju,money is power.
. .
28. 11. 2023 15.29
+0
Včasih je potrebno malo pomesti prah.