Znanost in tehnologija

Kranjsko podjetje z aplikacijo za fizično aktivnost uvrščeno med najboljše na svetu

Kranj, 29. 11. 2022 13.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Urša Zupan
Komentarji
4

Slovensko podjetje Gentler Stories je zabeležilo velik uspeh – njihova aplikacija Gentler Streak, ki spremlja fizično aktivnost in vadbo ter uporabnika spodbuja k zdravemu življenjskemu slogu, je bila razglašena za najboljšo aplikacijo za pametno uro Apple Watch v letošnjem letu.

"Redefinicija tega, kako lahko je videti vadbena rutina – še posebej na pametni uri. Gentler Streak je sledilnik vadbe in telesne pripravljenosti, zasnovan tako, da ste bolj prizanesljivi do sebe. Aplikacija si prizadeva, da bi vam pomagala najti ravnovesje pri vadbi, pri čemer upošteva dejstvo, da so del tega tudi dnevi počitka. Opremljen s prilagodljivimi nastavitvami, metričnimi grafi in praktičnimi prikazi lahko Gentler Streak prepreči prekomerno vadbo, hkrati pa ohranja vašo optimalno raven aktivnosti. Aplikacija s prijaznim vmesnikom olajša izbiro vadbe, ki ustreza vašemu življenjskemu slogu in ne obratno," je ameriški tehnološki velikan Apple zapisal v obrazložitvi svoje odločitve, da za najboljšo aplikacijo za pametno uro Apple Watch v letošnjem letu razglasi aplikacijo Gentler Streak slovenskega podjetja Gentler Stories.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Podjetje Gentler Streak ima sedež v Kranju, ustanovili pa so ga Katarina Lotrič, Andrej Mihelič, Luka Orešnik in Jasna Krmelj. "O moj bog!!! Kaj se je pravkar zgodilo?! Postali smo aplikacija leta za Apple Watch!! Hvala vam Apple za to prisrčno priznanje! Zelo smo počaščeni, ponižni in veseli do lune in nazaj," je na Twitterju zapisala Krmeljeva.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Apple je sicer izbor najboljših aplikacij za svoje mobilne naprave v letu 2022 razkril v ponedeljek. Naziv najboljše aplikacije za pametne telefone iPhone je dobil BeReal, ki je po njihovem mnenju z več kot 56 milijoni prenosov letos prevzel svet družbenih medijev. Gre za preprosto aplikacijo za skupno rabo fotografij, ki uporabnika vas vsak dan ob drugem času obvesti, da v dveh minutah posname fotografijo in objavi, karkoli počne v tistem trenutku. Spodbuja ga, da enkrat na dan deli svoje resnično življenje na fotografiji in na enak način odkrije, kaj počnejo njegovi prijatelji. 

Nagrado za najboljšo aplikacijo za tablico iPad je prejelo orodje za delanje zapiskov GoodNotes 5 podjetja Time Base Technology Limited. T. i. dobre opombe 5 velja za eno najboljših aplikacij za ustvarjanje, urejanje in upravljanje dokumentov, aplikacija pa je združljiva tudi z Macom. 

Za najboljšo aplikacijo za računalnike je bilo izbrano MacMacFamily Tree 10, orodje za ustvarjanje družinskih dreves. Aplikacija leta Apple TV je postala storitev za pretočno predvajanje vsebin ViX, ki ponuja več kot 20.000 ur vsebin, vključno s filmi, nadaljevankami in drugimi televizijskimi programi v španščini. Najboljša videoigra leta za iPhone je Apex Legends Mobile strateška strelska igra, ki ne le omogoča komunikacijo, pač pa jo tudi spodbuja, saj se uporabniki lahko med seboj povezujejo, sodelujejo in tekmujejo. 

Za najboljšo igro za iPad je bila izbrana igra  Moncage – ultimativna vizualna uganka, ki izhaja samo iz kocke in spodbuja razmišljanje izven okvirov. Najboljša igra na računalniku Mac je Inscryption – kombinacija igre s kartami in sob pobega. Za igro leta Apple TV pa je bila izbrana "El Hijo". Ta vabi igralce, da s šestletnim dečkom raziskujejo Divji zahod, medtem ko rešujejo uganke, raziskujejo zapuščena mesta in uporabljajo druge taktike za nadaljevanje potovanja. Gre za nenasilno igro, ki spodbuja krepitev samozavesti in pomen odločnosti, pišejo pri Applu.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kure bedne
29. 11. 2022 16.23
+0
Več tega sranja imaš na telefonu slabši je.
Mukec
29. 11. 2022 14.33
Kaj pa android?
Zanesenjak
29. 11. 2022 14.02
+3
Dejmo naši, kar tako naprej.
_Heisenberg_
29. 11. 2022 13.34
+0
Aplikacija kot aplikacija.Nic drugacna od drugih.Ni mi jasno zakaj nagrada. Makak cestitke.