Znanost in tehnologija

Metin tekmec omrežju X odslej na voljo v EU

Washington, 14. 12. 2023 14.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Aplikacija Threads, s katerim želi ameriški spletni velikan Meta konkurirati družbenemu omrežju X, je odslej na voljo uporabnikom v EU. V Meti so z zagonom te aplikacije v EU odlašali, zaradi, kot so navedli, nejasnosti, povezanih z evropsko zakonodajo glede izmenjave podatkov.

"Danes odpiramo Threads v več državah v Evropi. Dobrodošli vsi," je na tem omrežju zapisal glavni izvršni direktor podjetja Meta Mark Zuckerberg.

Kot so pojasnili v Meti, lahko zdaj uporabniki v EU ustvarijo profil na omrežju Threads, ki je povezan z njihovim Instagram računom. Aplikacijo se lahko v omejeni obliki uporablja tudi brez ustvarjenega profila.

Aplikacija Threads konkurira omrežju X.
Aplikacija Threads konkurira omrežju X. FOTO: Profimedia

V Applovi trgovini z aplikacijami Appstore je aplikacija Threads že na voljo slovenskim uporabnikom, v času pisanja prispevka pa je še ni bilo na voljo v slovenski različici trgovine Google Play. Imajo pa uporabniki prek družbenega omrežja Instagram možnost dostopa za namestitev aplikacije, in sicer v obliki vstopnice za zagon omrežja Threads v EU.

Ameriški tehnološki velikan Meta, pod okrilje katerega sodita omrežji Facebook in Instagram, je julija letos v stotih državah zagnal aplikacijo Threads. Vendar pa aplikacija sprva ni bila na voljo uporabnikom v EU.

Viri pri Meti so kot razlog za preložitev zagona aplikacije v EU julija izpostavili evropsko zakonodajo. Ključna težava naj bi bil akt o digitalnih trgih, ki vsebuje določbe o izmenjavi podatkov uporabnikov na različnih platformah.

V prvem tednu obstoja se je družbenemu omrežju Threads pridružilo več kot sto milijonov uporabnikov. Instagram ima po podatkih AFP sicer okoli dve milijardi uporabnikov po vsem svetu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vevse
14. 12. 2023 15.34
+1
🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀🌖🐕
Rožice so zacvetele
14. 12. 2023 15.34
+5
Kako sem vesel, da nimam nič od tega balasta in sem še vedno v toku normalnega življenja, okoli sebe z živimi ljudmi ter živimi znanci in prijatelji. Vse, oz., vsi so resnični in ne namišljeni.
DominusMaximuz
14. 12. 2023 15.13
+4
LoL, po prvem naskoku na thresds,kjer so ljudi skoraj prisilili v uporabo je bil kmalu padec 90%. To je mrtvo.
wsharky
14. 12. 2023 15.12
+1
prvi račun na Meti si je ustvaril marshal Meta-slovenija, takoj za njim pa vsaj 100 sds sfečkarskih kopriv
proofreader
14. 12. 2023 15.10
+4
Norveški televizijci bodo smeli uporabljati?