Znanost in tehnologija
Oglas

Največji svetovni ''Show and Tell'' dogodek bo letos prvič potekal tudi na Slovenskih tleh.

Ljubljana, 22. 03. 2017 10.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ljubljana Mini Maker Faire bo 13. maja v prostorih bivše Tobačne na enem mestu združil tehnologijo, raziskovalce in kulturo. V celodnevnem dogajanju bodo potekale delavnice za vse generacije, predavanja in predstavitve primerov dobre prakse; vse tisto, kar polni kreativni um in ga spodbuja k iskanju novega.

Ljubljana Maker Fare - 5
Ljubljana Maker Fare - 5 FOTO: Ljubljana Maker Fare

Kot ''Maker'' se ozačuje sleherne kreativne posameznike in skupine v katerih se družijo z namenom raziskovanja in preizkušanja novih rešitev, snovanja edinstvenih produktov in njihovih umestitev v socialne modele za boljši jutri že danes.

Ljubljana Maker Fare - 6
Ljubljana Maker Fare - 6 FOTO: Ljubljana Maker Fare
Več kot 100 različnih predstavitev in aktivnosti bo navduševalo v sinergiji sveže sodobne tehnologije in močnih tradicionalnih obrti ob priložnosti spoznavanja ustvarjalcev in kreativnih podjetnikov. V številnih ponujenih aktivnostih pa se boste zvedavi in radovedni obiskovalci lahko preizkušali tekom cele sobote.

Organizatorji dogodka Zavod 404 – mladinski raziskovalno-tehnološki center s pridruženimi soorganizatorji pripravljajo obsežno predstavitev svojega delovanja – slovenske 'Maker' skupnosti. Med drugimi boste na dogodku spoznali tudi tuje ustvarjalce, predvsem pa bodo navduševali sodobni računalniško vodeni stroji, heck-anje in robotika.

Dogodek bo dosegel najširšo promocijo praktičnega izobraževanja v sodobni tehnologiji, podprl domače obrtnike, predstavil umetniške projekte in skozi zabaven družabni dogodek približal ustvarjalne in tehnološke procese širši javnosti. Resnični razvoj se pojavi ob stičišču radovednosti, raziskovanja in kreativnosti, ki pletejo rdečo nit prihajajočega dogodka.

Ljubljana Maker Fare - 2
Ljubljana Maker Fare - 2 FOTO: Ljubljana Maker Fare

Ljubljana Mini Maker Faire je primarno usmerjen k inovacijam in predstavitvi ustvarjalcev, ki raziskujejo nove pristope in tehnologije, vendar ni namenjen zgolj novitetam tehničnih področij. Predstavlja platformo inovacijam in eksperimentalnem delu celotnega spektra znanosti, inženirstva, umetnosti, družbe in rokodelstva.

Dogodek bo tesno združeval tri področja delovanja družbe: gospodarstvo, izobraževanje in kulturo. Mini maker Faire Ljubljane ne odpira zgolj Slovenskih meja, temveč predstavlja okno vpogleda v delovanje posameznih sektorjev ter katalizira medsebojna sodelovanja in deljenje izkušenj tako na domačih, kot na tujih tleh. Spodbuda k večji povezanosti je eden izmed ciljnih učinkov dogodka, zato se bodo na enem mestu predstavile tehnološke inovacije, sodobni umetnostni pristopi in nove izobraževalne metode s sodobnimi vsebinami.

Ljubljana Maker Fare - 10
Ljubljana Maker Fare - 10 FOTO: Ljubljana Maker Fare

Želja organizatorjev je, da dogodek ustvari vzgon družbi in politiki pri kreiranju sprememb preko praktičnih, neposrednih vzorov. Njegov primarni namen pa je, da krepi radovednost, raziskovanje ter prost pretok idej, znanja in izkušenj.

Vstopnice

Mini Maker Faire Ljubljana bo za vse obiskovalce brezplačen, kljub vsemu pa boste za vstop na prizorišče potrebovali vstopnico.

Zagotovite si vstopnico

Ljubljana Maker Fare - 8
Ljubljana Maker Fare - 8 FOTO: Ljubljana Maker Fare

Naročnik oglasa je Zavod 404.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.