Znanost in tehnologija

Nove Samsungove naprave prihajajo v Slovenijo

Ljubljana, 23. 08. 2018 15.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nove naprave, ki jih je južnokorejski koncern Samsung predstavil v drugem tednu avgusta, zdaj prihajajo tudi v Slovenijo. Gre za nov pametni telefon iz serije Note, prvo pametno uro iz serije Galaxy Watch ter novo tablico iz serije S.

Samsung je novi pametni telefon iz serije Note, imenovan Galaxy Note 9, predstavil 9. avgusta v New Yorku. Hkrati so stekla prednaročila, tudi v Sloveniji, ki se danes zaključujejo. Novega nota bo mogoče kupiti od 24. avgusta, v družbi Samsung Slovenija pa so glede prodaje optimistični. "Uporabniki nota so najbolj zvesti, vidimo, da se vračajo," so povedali danes na predstavitvi v Ljubljani.

Samsung je nove naprave predstavil v drugem tednu avgusta, zdaj pa bodo že na voljo v Sloveniji.
Samsung je nove naprave predstavil v drugem tednu avgusta, zdaj pa bodo že na voljo v Sloveniji. FOTO: Samsung

Novi note se med drugim ponaša z baterijo z zmogljivostjo 4000 miliamperskih ur, zdržala bo torej polno uporabo ves dan. Prinaša tudi več prostora za shranjevanje, saj je na voljo v dveh različicah: s 128 gigabajtov notranjega pomnilnika in v nekaterih državah tudi s 512 gigabajtov. Dodatno je možna razširitev spomina prek spominske kartice microSD, kar skupno pomeni do en terabajt prostora.

Ob tem je Samsung nadgradil pisalo, ki je že od začetka priloženo pametnim telefonom iz serije Note, in sicer bo odslej s pomočjo brezžične tehnologije med drugim lahko služilo za ustvarjanje fotografij, prehajanje med diapozitivi ali predvajanje videoposnetkov. Izboljšana je tudi kamera fotoaparata. Ta je dvojna, med drugim pa jo odlikuje tehnologija za zmanjševanje šuma in objektiv z dvojno zaslonko.

Tudi ta telefon ima, podobno kot nekateri drugi Samsungovi izdelki, zaslon "od roba do roba", ki po diagonali meri 16,3 centimetra (6,4 palca). Uporabniki lahko izbirajo med tremi barvnimi različicami: polnočno črno, sivko in oceansko modro. Slovenskim kupcem je najbolj všeč slednja, opažajo pri Samsung Slovenija.

Čez slab mesec, od 21. septembra dalje, bo mogoče v Sloveniji kupiti tudi pametno uro Galaxy Watch. Ta prinaša vzdržljivo baterijo, zmogljivosti za spremljanje športnih aktivnosti in prehrane ter brezčasno obliko z možnostjo prilagoditve lastnemu stilu. Ura, ki samodejno prepozna 39 različnih aktivnosti in je primerna tudi za plavanje, je na voljo v dveh različicah: s premerom 46 oziroma 42 milimetrov. Prednaročila bodo začeli sprejemati 31. avgusta.

Enkrat sredi septembra bo Samsung začel v Sloveniji prodajati tudi novo tablico Galaxy Tab S4. Ta se med drugim odlikuje po tanjših robovih, zmogljivejšim procesorjem in bolj vzdržljivo baterijo. Natančen datum začetka prodaje na slovenskem trgu ni določen.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Supervillain
01. 09. 2018 20.33
+1
Samsung je zakon ni boljšega.
BUONcaffee
24. 08. 2018 16.07
TERMINATOR PRIHAJA?????