Znanost in tehnologija

Težave Messengerja in Instagrama: mrk poskrbel za nedostavljena sporočila

Cambridge, 25. 02. 2021 18.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Tina Švajger
Komentarji
0

Uporabniki družbenega omrežja Instagram in mobilne aplikacije Facebook Messenger so opozorili na težave v njunem delovanju, ki onemogočajo pošiljanje sporočil.

Facebook Messenger in Instagram imata, kot kaže, težave v delovanju. Uporabniki se namreč pritožujejo, da ne morejo pošiljati sporočil. Na vrsto pritožb so najprej opozorili na spletnem mestu Down Detector, ki beleži in sledi izpadom v delovanju družbenih omrežij, aplikacij ter drugih podobnih programov za povezovanje in komunikacijo.

A zdi se, da težav nimajo vsi – nekateri uporabniki lahko Facebook in z njim povezana orodja uporabljajo kot običajno, poročajo tuji mediji.

Družbena omrežja pod okriljem Facebooka imajo, kot kaže, težave.
Družbena omrežja pod okriljem Facebooka imajo, kot kaže, težave. FOTO: Shutterstock

Napake v delovanju so še posebej opazne in moteče pri Messengerju. Nekateri naj sploh ne bi mogli pošiljati sporočil, drugi se pritožujejo, da nova sporočila sicer lahko napišejo in pošljejo, a ta do naslovnika ne prispejo. Mnogi težav sploh ne zaznajo in zato spregledajo sporočila, ki so jim bila namenjena.

Uporabniki prav tako opozarjajo, da so zaradi nedelujoče aplikacije zamudili sestanke – ne dela namreč niti možnost klica.

Facebookova stran, ki spremlja delovanje platforme in vsebuje tudi poročila o glavnih težavah, načinih odpravljanja in trajanju, sicer ni pokazala nobenih težav. Družba prav tako ni poročala o nobenih težavah prek svojih uradnih kanalov, ki denimo vključujejo tudi profil na Twitterju.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.