ZNANOST IN TEHNOLOGIJA

Turški odbor za konkurenco zaradi prevzema Twitterja oglobil Muska

Ankara, 06.03.2023, 11:20 | Posodobljeno pred 14 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Elon Musk mora plačati 0,1 odstotka bruto prihodka, ki ga je Twitter v letu 2022 ustvaril v Turčiji. Takšno kazen se je turški odbor za konkurenco odloči naložiti milijarderju, ker pri prevzemu podjetja ni prejel njihovega dovoljenja.

Po poročanju Reutersa je turški organ za konkurenco oglobil izvršnega direktorja Twitterja Elona Muska, ker pri prevzemu podjetja ni pridobil njihovega dovoljenja. Zaradi tega mora plačati kazen v višini 0,1 odstotka bruto prihodka, ki ga je podjetje v lanskem letu ustvarilo v Turčiji.

Elon Musk
Elon MuskFOTO: AP

Odbor je sicer sporočil, da Muskov prevzem ni dejansko kršil konkurence, vendar pa se je preiskava kljub temu končala z globo. Sodba bo odprta za pravno izpodbijanje, so dodali pri turškem organu.

PREBERI ŠE
Elon Musk je spet najbogatejši človek na svetu

To je še en težava na pladnju tehnološkega mogula. Musk se je za prevzem podjetja boril več kot šest mesecev, posel pa je naposled sklenil 27. oktobra lani. Od takrat se je moral soočiti tudi s padcem prihodkov podjetja, poostrenim nadzorom regulatorjev, vključno s CFIUS ameriškega finančnega ministrstva za tuje vlagatelje, ki podpirajo posel Twitterja. CFIUS je sicer zaradi pomanjkanja pristojnosti moral opustiti preiskavo.

Namizna aplikacija Internet Explorer odhaja v pokoj

Zagotovite si nemoten vstop v svet aktualnih novic in jo nadomestite z najnovejšo verzijo Chromea, Firefoxa, Safarija ali Microsoft Edgea.