Znanost in tehnologija

Virtualni letalski svet, kjer Adria Airways še vedno leti

Ljubljana, 28. 11. 2020 07.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Daniel Fazlić
Komentarji
27

Številni so sanjali, da bi upravljali z letalom in so poskusili najboljši približek tega - računalniške igre oziroma simulacije. A na svetu obstaja peščica ljudi, ki je naredila korak naprej in ustvarila pravi virtualni letalski svet, kjer Adria Airways še vedno leti.

Microsoft Flight Simulator je verjetno ena od računalniških simulacij, ki jo je naložil in poskusil vsak, ki se pogosto uzre v nebo in gleda letala. Sama igra je neverjetno podrobna in omogoča dober vpogled v količino znanja, da lahko posadka upravlja s 50-tonskim letalom pri 850 kilometrih na uro. No, ali pa z 250 kilometrov na uro na cessni, ki deluje na podobnih principih letenja, le da manjkata kakšen gumb ali stikalo. Pa dodaten motor. 

Letalstvo je izredno kompleksen sistem, ki ga poleg denarja in kerozina poganja neverjetna energija ljudi. Na milijone ljudi sodeluje in dela, da leteče naprave preživijo čim več časa v zraku in so skozi leta poskrbeli, da je to najbolj varen način potovanja. In ta kompleksen sistem je skupina zanesenjakov uspela spraviti v vašo dnevno sobo.

IVAO (International Virtual Aviation Organisation)

"Gre za mednarodno organizacijo, ustanovljeno leta 1998, ki združuje ljubitelje virtualnega letalstva. Gre za neprofitno organizacijo, ki njenim uporabnikom zagotavlja brezplačno virtualno okolje in programsko opremo za virtualne pilote in kontrolorje zračnega prometa. V sodelovanju z ostalim osebjem razvija nova orodja, organizira šolanja, izpite in raznovrstne dogodke," so nam odgovorili z IVAO Slovenija. 

Pa da ne boste mislili, ne gre za igro, kjer se boste vi borili z računalnikom. Dejansko gre za kompleksen sistem, kjer boste morali na vašem simulatorju z letalom upravljati pod enakimi pogoji, kot bi jih doživeli s pravim letalom. Gredo tako daleč, da so v simulacijah tudi kontrolorji, ki poskrbijo, da se vam bo zapletal jezik in boste upali, da nad vas ne bodo poslali prestreznikov. 

V sami organizaciji je 600.000 posameznikov iz 80 držav. Eni so bolj aktivni, drugi manj. V Sloveniji je več kot 300 članov, aktivnih pa približno 70. Presenečeni boste, da so med njimi tudi številni profesionalci: "V slovenski diviziji imamo tri prave kontrolorje in več kot deset pilotov z licencami v pravem življenju. Ti potem svoje izkušnje in znanje delijo med druge znanja in izkušenj željne." 

Znanje in izkušnje so tako v realnem kot v virtualnem letalskem svetu izredno pomembne, saj je treba imeti veliko predznanja in trme, da se premaga številne ovire. IVAO tako omogoča, da preverite vse, kar je treba vedeti, da bi v zraku razumeli številna pravila in se naučili pravilno komunicirati. Do neke mere se morate skoraj naučiti nov jezik.

V samem sistemu so, tako kot na simulatorjih, dostopna tudi letala propadle Adrie Airways, ki jih Slovenci radi letijo in vzdržujejo kot nekakšen spomin na nekdanjo nacionalno družbo, ki je bila doma na brniškem letališču. 

Adria Airways na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana.
Adria Airways na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana. FOTO: IVAO Slovenia

Učenje in priprave so nujne

Same priprave, da bi lahko suvereno opravili let, so kompleksne, a kot pravijo v IVAO Slovenija, vas ne bodo prepustili lastni usodi: "Vsak član IVAO ima možnost napredovanja po t. i. pilotskih in/ali kontrolorskih ratingih. Za vsako stopnjo so določeni cilji, ki se pričakujejo od kandidata. Znanje se tako ocenjuje na podlagi teoretičnega in praktičnega dela. Na podlagi uspešne realizacije izpita, ki je ocenjevan od za to usposobljenega osebja, član lahko dobi rating. Seveda ne gre brez ustrezne priprave na izpit. To zagotavljamo z obširno teoretično dokumentacijo kot tudi individualnimi treningi. Seveda pa opravljanje izpitov ni pogoj za letenje na IVAO. Vseeno pa je od članov pričakovan določen delež znanja, s katerim zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo vseh." 

Za letenje po Sloveniji je na voljo 26 vzletišč, 6 heliportov, 12 športnih, eno vojaško in 3 mednarodna letališča.

Eden od članov IVAO Matic Zamuda, ki se v prostem času, kolikor ga še ima, uči in trenira za pravi letalski izpit, je na vprašanje, kako mu IVAO pomaga dejal, da mu "virtualno nebo nudi varen in brezplačen način treninga, ki ga ne dobiš nikjer drugje. Osnove teorije, letenja, komunikacije in pravil v zraku sem tako spoznal in spoznavam skozi moje delo na virtualnem nebu." 

Kot je sam izpostavil, se je preko simulacij naučil pravilnega komuniciranja v zraku in zelo zmanjšal strah, ki spremlja vsakega nadobudnega pilota na začetku kariere: "Komunikacija je popolnoma enaka kot v realnem življenju. IVAO mi je omogočil, da sem se je večine naučil, še preden sem se prvič usedel v letalo." 

Da bo bolj jasno, zakaj je komunikacija kompleksna in predstavlja težavo večini na začetku kariere. Treba se je naučiti standardiziranega izrazoslovja, biti odličen v angleščini, poznati vse procedure in v določenem zaporedju tudi komunicirati. Vse to je potrebno, ko upravljate z letalom, ki leti v treh dimenzijah, paziti na promet, poslušati druge pilote in imeti oči vedno prilepljene na inštrumente v letalu. Najmanj morate opazovati hitrost, obrate motorja/propelerja, pritisk olja, smer, temperaturo motorja, stanje električnega toka in količino goriva. Pa dihati je tudi treba.  Zato je učenje komuniciranja, da postane vsakdanje, v varnem zavetju dnevne sobe odlično orodje, ki zelo zmanjša stres. Potreben je čas, da vse to postane navada in znanje zajeto. 

Kako pravzaprav deluje? 

Kot je bilo že na začetku omenjeno, se uporabljajo znani programi, kot je Microsoft Flight Simulator, ali pa P3D, X-Plane 11 ... Uporabnik se na omrežje lahko poveže kot pilot ali kontrolor, pravijo v IVAO Slovenija. 

"Pilot se s svojim letalom preko vmesnika poveže na izhodiščno letališče. Tam izpolni plan leta, ki se istočasno prenese tudi kontroli zračnega prometa. Po opravljenih pripravah je letalo pripravljeno na vožnjo do vzletno/pristajalne steze. Vsi premiki letal na letu se opravljajo v koordinaciji s kontrolo zračnega prometa, v primeru, da je ta na voljo. Kontrolor se ob začetku “izmene” poveže na pozicijo, ki jo želi kontrolirati in za katero je kvalificiran. Glavna naloga je kontroliranje letal na tleh in v zraku. Med delom mora skrbeti za varnost in pretočnost zračnega prometa."

Kot še pravijo, vse nato poteka po enakem principu kot pravi let, vse pa je odvisno od tega, koliko dejansko želimo biti realni. 

Virtualno letalstvo v Sloveniji povezuje tudi Klub virtualnega letalstva, ki vzajemno sodeluje z IVAO Slovenia. Klub organizira mesečna srečanja za vse letalske entuziaste. Srečanja se odvijajo na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani, občasno pa se člani zberejo tudi ob letališki stezi ali na ostalih letalskih dogodkih. Tam se z različnimi aktivnostmi predstavljata tako Klub virtualnega letalstva kot tudi IVAO Slovenia.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (27)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kubik
29. 11. 2020 08.35
+1
Vse je virtualno, samo provizije od orožja pa manualno!
kure bedne
28. 11. 2020 16.46
+3
Počasi bo vse virtualno. Mogoče pa že živimo v matrici?
ni_mi_vse_eno
29. 11. 2020 14.44
+0
Že živimo. Filozofski argument ima dr. Nick Bostrom, fizika pa pozna (Computer code inside String theory = računalniška koda znotraj teorije strun), priporočam. Potem je tu še eksperiment, ki pokaže pravilnost naše hipoteze. Dokler zadeve ne opazimo, je samo verjetnostna distribucija možnosti, ko pa opazimo, pa nastane delec (double slit experiment quantum eraser). Zadnji primer je: Tom Campbell: (The Key to Understanding Our Reality = ključ razumevanja naše realnosti) Živelo znanje.
Libero29
28. 11. 2020 10.35
+3
V glavnem, če se želite umakniti iz realnega sveta norosti in pogub, pridite v skrivnostni svet virtualnega letalstva, kjer ni politike, ni zavoženega gospodarstva, ni Korone, je le svet letalstva malo drugače! KVLS, Klub Virtualnega Letalstva Slovenije in IVAO Slovenija vas vabita v svoje vrste!
Libero29
28. 11. 2020 10.30
+3
Ja res, nekateri res takoj zgrešijo bistvo ... še dobro, da v virtualnem svetu nimamo političnih problemov. Tam še Korone nimamo ...
Quatflow
28. 11. 2020 10.52
+0
Virtualno življenje ni rešitev, je le beg. Pilot pa mora biti karakterno vse prej kot to, da se ne sooča z realnostjo ;)
Libero29
28. 11. 2020 11.00
+1
Res je! Beg v virtualni svet meni osebno pomaga, da precej lažje preživim tistega realnega. Vsi pa smo v svoji notranjosti še vedno malo “otroci”. Le kdor zna prisluhniti svojemu otroku v sebi, lažje preživi realni svet odraslih.
Quatflow
28. 11. 2020 11.21
-1
Ja, če hraniš tistega neotročjega in nerazvajenega otroka, kajti otroci znajo biti tudi kdaj precej sebični, potem je prav tako, v srcu moramo biti vsi čisti kot otroci. Ampak obenem se je potrebno znati tudi spopadati s kruto realnostjo.
expost
28. 11. 2020 12.06
+1
@Libero, točno tako. @Quatflow, simulatorji so ključna orodja, ki jih uporabljajo v različnih panogah. Stvar percepcije, kako resno ga uporabljaš. Ni vsaka video igra simulacija. Simulacija so zelo natančno prikazane okoliščine in njihovo delovanje v fizičnem svetu. Kako resno jo jemlješ, kaj želiš od nje, je odvisno od uporabnika. Če orodja VL uporabljajo piloti, kontrolorji itd. po istih pravilih kot IRL, potem to ne more biti samo neka igr'ca
Build NEK2
28. 11. 2020 10.28
+0
Škoda mi je adrije...
bc123456
28. 11. 2020 10.25
+6
V ČASU SOCIJALIZMA JE ADRIA DELOVALA NEMOTENO, KO PA SO PRIŠLI NOVI POGREBNIK DEMOKRATIČNE SLOVENIJE SO UNIČILI ADRIJO, TAKO KONT MARSIKATERO DRUGO DEJAVNOST, KI JE PROPADLA.
bandit1
28. 11. 2020 10.10
+6
Prodali vse kar je bilo vrednege, Radensko, Letališče in ne vem kaj še, Zavarovalnice Generaliju ker nas imajo radi in rabijo naš denar, banke ker bi nam radi drugi pomagali, rafinerijo v Lendavi, sedaj pa še železnice, luko Koper pa bomo jedli kamenje. Mene žerji da te kap in nas bo res.
Andree
28. 11. 2020 10.13
+9
industrijo jekla potem perutnino ptuj. potem tvv Maribor
bandit1
28. 11. 2020 10.18
+4
Oprosti, bolje kot da sem naštevam firme bi bilo da bi napisal "Tiste firme ki so bile kaj VREDNE in ustvarjale prihodke" in blaginjo za delavce in prebivalce.
Andree
28. 11. 2020 10.28
+3
omega32
28. 11. 2020 10.01
-2
RIP Adria, živela Air Slovenia!!
Andrej Volaj
28. 11. 2020 09.51
+0
virtualno naj Adria pelje smrekco v Vatikan 😇😊😄
hotchilipoper
28. 11. 2020 09.29
+3
Iz vsega lepega so naši “menedžerji“ naredili drek
hotchilipoper
28. 11. 2020 09.28
+3
Sem bil včasih ponosen,da imamo svojo floto,a kaj ko so mrhovinarji vse požrli,sem zelo razočaran.
expost
28. 11. 2020 08.50
+12
Saj ne morem verjet. Gre za članek o konceptu virtualnega letalstva, simulatorjih, izobraževanju itd. a nekateri takoj to izkoristite za politikanstvo. Škoda, da v članku ni omenjen Igor Perne, njegov kokpit A320 in kako hobi postane (uresničena) vizija.
User1538643
28. 11. 2020 08.44
-2
kojnusar
28. 11. 2020 08.41
-2
koncno nekaj dobrega. to financno brezno brez dna bi morali ze davno....
omega32
28. 11. 2020 09.57
+1
Financo brezno? 5 mio izgube letno je zate financno brezno? Samo iz naslova davkov pri zaposlenih je država več pobrala nazaj, da ne omenjam več 100 mio prihodkov, ki so jih ustvarili vsi potniki. Sedaj država nič ne zapravi za prevoznika (prišpara 5 mio eur letno), medtem ko na drugi strani izgublja več 100 mio € zaradi nepovezljivosti Slovenije. Res dober posel!
jebespolitiko
28. 11. 2020 08.18
+10
da adrija ne leti vec, je potrebno zgrabit vse dosedanje slovenske politike in pajdase na sodstvih ustavnem sodiscu bankah......ter jim dat najstrozjo kazn ....brez milosti
Pepsikokta
28. 11. 2020 08.06
-4
Uao, bravo piloti. To so pa res eni fajni fantje.
NLKP
28. 11. 2020 08.03
+11
Takole bom rekel, če sami ne znamo pa naj vrag vzame ali pa tako kot pri prevzemu Gorenja, sami ne znamo drugi pa znajo in to kako dobro, sramota za našo prelepo državo Slovenijo, smreko smo pa darovali v vatikan to je je pa lepo in pomembno...
jebespolitiko
28. 11. 2020 08.20
+6
mi znamo, edini k neznajo so dosedanji slovenski politiki k prodajajo nase premozenje kot da je njihovo, realnost je ta da vse dosedanje z sodelovci je treba unicit do zadnega drobca njihovega prahu