Slovenija

NSi: Bomo presenetili

Škofja Loka, 13. 09. 2008 14.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Edina anketa, ki za predsednika NSi Bajuka kaj velja, bo 21. septembra. Računajo na zelo dober rezultat.

Predsednik stranke NSi Andrej Bajuk je na današnji predvolilni konvenciji NSi v Škofji Loki izrazil optimizem pred prihajajočimi volitvami in opozoril, da so jim predvolilne ankete vedno kazale enako kot sedaj. Edina anketa, ki za Bajuka kaj velja, bo 21. septembra. Na vprašanje, na kakšen rezultat računa, je dejal: "Na zelo dobrega. Bomo presenetili!"

Poslanska skupina NSi
Poslanska skupina NSi FOTO:

Nova Slovenija je na današnji predvolilni konvenciji v Škofji Loki predstavila kandidatke in kandidate za poslance 1. volilne enote. Bajuk je ob tem dejal, da imajo zelo pestro sestavo kandidatov. Med njimi je veliko žensk, starejših in še posebej veliko mladih. NSi ima 17 kandidatov, ki so stari manj kot 35 let, kar po Bajukovem mnenju kaže na to, kaj vse Nsi zares je.

Bajuk je poudaril, da je NSi pred osmimi leti nastala iz prepričanja, da mora imeti ljudsko krščansko gibanje na Slovenskem svoj močan glas. "V tej sodobni evropski demokratični državi imamo dolžnost, da se naš glas sliši in da sooblikuje rešitve in odgovore na vprašanja, s katerimi se vsi soočamo", je dejal.

'Slovenci smo zmožni še veliko več, kot smo dosegli'

V svojem govoru je tudi povedal, da ima NSi ob koncu mandata sedanje vlade marsikaj pokazati. "Slovenija je leta 2008 v boljšem stanju, kot pa je bila leta 2004,"ko smo prevzeli odgovornost vladanja," je poudaril Bajuk. Ob tem je dejal, da je gospodarstvo na zelo dobri poti in da gospodarska rast sloni na trdnih temeljih, to je povečevanju izvoza in investicij. Po njegovem mnenju so znali odpreti prostor za zasebni sektor in omejiti birokracijo, ustvarjali so nova delovna mesta, med uspehi na lokalni ravni pa je izpostavil spremembo sistema financiranja občin.

Po mnenju Bajuka smo Slovenci zmožni še veliko več, kot smo dosegli. "Gre za Slovenijo, ki bo bolj podjetna, varna in dežela vrednot", je dejal. Kot bistvo vsega in tisto, iz česar izvira vse drugo, pa je označil dostojanstvo vsakega človeka. "Odločno, pošteno, za vse, prav za vse," je zaključil.

Kandidati se predstavijo

NSi skupinska
NSi skupinska FOTO:

Zbrane je nagovorila tudi podpredsednica NSi in evropska poslanka Ljudmila Novak. Dejala je, da se NSi zavzema za vrednote, iz katerih živijo tudi ljudje na Škofjeloškem. Ti so po besedah Novakove prijazni, dobri in gostoljubni, predvsem pa tradicionalno verni, a hkrati mislijo na napredek in razvoj. Taka je po mnenju Novakove tudi Nova Slovenija.

V 1. volilni enoti bodo za NSi kandidirali Irena Ahčin, Slavko Bohinc, Valerij Grašič, Janez Hrovat, Anton Kokalj, Vlasta Sagadin in Ivan Skrt.

Ob svoji predstavitvi je sedanji poslanec DZ Kokalj dejal, da se bo v primeru ponovne izvolitve zavzemal za ukinitev obveznega članstva v Kmetijsko gozdarski zbornici, za pravice lastnikov zemljišč na loviščih in za boljšo povezanost s slovenskimi zamejci in izseljenci. Med cilji na lokalni ravni je izpostavil boljše sodelovanje v Škofji Loki na vseh ravneh.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jani979
14. 09. 2008 18.04
mene bo Bajuk zelo presenetil, če bo odpeketal nazaj v Argentino z nepovratno vozovnico.
bostjansukic1
14. 09. 2008 16.22
Kako ste lhko tako naivni da nasedate novinaskim \"racam??????
tisti
14. 09. 2008 16.07
KAKO PA BODO PRESENETILI??UNIČILI ŠE KAKŠNO PODJETJE(PALOMO)
bostjansukic1
14. 09. 2008 13.15
Žal večina ljudi ne vidi kaj dobrega je storila ta vlada. Slovenci smo res tak narod da nas mora negdo \"po glavi\" da spregledamo. Nova Slovenija je stranka, ki ima prihodnost saj je po mojem mnenju edina, ki upošteva to da je potrebno v politiko vključiti tudi mlade. In to je naš adut ki se bo pokazal 21, ko je praznik demokracije in seveda ne dvomimo na uspeh. Torej vse volilce pozivam da greste na volitve in oddate svoj glas. Vsak glas je pomemben, in vaš glas odloča tudi o tem kaj bo z SLOVENIJO v naslednjih štirih letih.
unikat.33
14. 09. 2008 06.20
Peterle in Bajuk ven, preveč škode sta nam naredila!!!
nx01
14. 09. 2008 00.12
Mislim, da jim bo zneslo ravno toliko, da ostanejo parlamentarna stranka.
Gargamel123
13. 09. 2008 16.14
NSi bo presenetil le same sebe z izpadom iz parlamenta (čeprav sem prepričan, da tudi oni že zdavnaj vedo, koliko je ura, in da se Bajuk pripravlja na penzijo). Hvala Bogu, da te zahrbtne Janševe para-stranke ne bo več treba gledati v slovenski politiki. Njen edini namen ob nastanku pred 8 leti je bil razbiti s težkimi mukami združeno slovensko desnico in oslabiti SLS, desne volivce pa potisniti v naročje prvoborcu za marksizem in izročila Avnoja, danes pa samozvanemu velikemu demokratu Janši. NSi in Bajuk adijo in hvala za vse zlo, ki ste ga storili slovenski demokraciji!
BrigateRosse
13. 09. 2008 15.33
Bajuk nima pojma, to se je lepo videlo, v soočenju z Gasparijem, ki je pravi strokovnjak... Gaspari je govoril o konkretnik številkah in ekonomskih kategorijah, Bajuk pa pavšalno, momljajoče in izmikajoče.. kot vedno.. Ta Nsi je zatočišče, nesposobnih pomožnarjev..