Črna kronika

Obdukcija trupelc novorojenčkov zaključena, morilska mati v zaporu pod stalnim nadzorom

Salt Lake City, 20. 04. 2014 16.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Megan Huntsman, ki je priznala, da je umorila svojih šest otrok, njihova trupelca pospravila v plastične vrečke, jih zapakirala v škatle in skrila v garaži, je zaradi možnosti, da bi storila samomor, v zaporu pod stalnim nadzorom. Obdukcija trupel je sicer že zaključena, rezultati pa javnosti še niso znani.

Mrliški oglednik Todd Grey je zaključil z obdukcijo sedmih trupelc novorojenčkov, ki so jih policisti našli v garaži v Utahu. Rezultati še niso znani javnosti, saj jih bo najprej predal policiji in tožilstvu, je povedal policijski načelnik Mike Roberts. Kdaj bo zanje izvedela javnost, pa še ni znano.

Grey je ameriškim medijem sporočil, da javnosti nikoli ne posreduje tovrstnih podatkov, da pa je verjetno, da bodo tako ali tako prišli v javnost. Pri obdukcijah je zaprosil za pomoč FBI, saj laboratoriji v Utahu nimajo ustrezne opreme, da bi z njo analizirali DNK tako majhnih trupelc. Preiskovalci upajo, da jim bo analiza dala odgovore na vprašanja, kdo so starši umorjenih otrok, koliko so otroci stari in katerega spola so.

Ni znano, zakaj je Megan Huntsman umorila svojih šest otrok.
Ni znano, zakaj je Megan Huntsman umorila svojih šest otrok. FOTO: Reuters

Morilka, 39-letna Megan Huntsman, je medtem še vedno v zaporu, kjer jo zaradi verjetnosti, da bi storila samomor, stalno nadzorujejo. Njena varščina znaša šest milijonov dolarjev, za zdaj pa še ni najela odvetnika. Pred sodnika naj bi stopila v ponedeljek.

Kot je znano, je Meganin nekdanji mož Darren West med čiščenjem garaže hiše, v kateri sta nekoč živela skupaj, našel eno truplo. Obvestil je policijo, ta pa jih je našla še šest.

Huntsmanova je priznala, da je šest otrok umorila sama, eden pa se je mrtev že rodil. Kot je povedala, je otroke takoj po rojstvu zadavila ali zadušila, njihova trupelca pospravila v plastične vrečke, jih zapakirala v škatle in skrila. Zakaj je to storila, ni razkrila.

West trdi, da ni vedel za nobeno nosečnost, saj je bil med leti 1996 in 2006, ko naj bi se to dogajalo, v zaporu, si je pa že najel odvetnika in policisti od tedaj še niso govorili z njim.

Preiskovalci naj bi se sicer do motiva že dokopali, a ga še niso razkrili.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pizzamargerita
21. 04. 2014 22.41
-2
kakšna hipokrizija v današnjem svobodnem novem svetu: če bi uboge otročke ubila le nekaj mesecev prej, bi le izvrševala \"pravico ženske do razpolaganja s svojim telesom\". Pri nas bi ji to celo vse tudi plačala zdravstvena blagajna! Tako pa je..*.
BMWmunja
20. 04. 2014 20.20
+7
Ali je kdo opazil rahlo nenavadnost, namreč..., ded je bil zaprt, štorklja pa non-stop noseča...? Torej se je rašila z drugimi, in to kot zajklja...!
banana727
22. 04. 2014 08.02
+1
spet-sam-jest
20. 04. 2014 19.24
+4
A ja, sm biu prepričan de je za analizo DNK zadost že čist mikro uzorček, zdej pa ne vem, a so bla trupelca še bl mikro, al rabjo za analizo nekej u dimenzijah dinozaura, al se pa kkšn novinar tle gor norca dela. Lohk pa tud, de prepisovalc tega članka nima pojma o pojmu!
Legend123
20. 04. 2014 19.20
+8
Kera slika. Ziher je na crack-u.
Ramzess
20. 04. 2014 18.15
+2
Hitra obdukcija, že končana, ... sicer pa patolog že ve katerega spola so, za to ni potrebna še DNK analiza. Starost osebka se s pomočjo DNK morda da ugotoviti, nisem prepričan, kdo so pa starši pa v njej gotovo ne piše. Za slednje potrebujejo še DNK domnevnih staršev, za primerjalno analizo.
felix59 drugič
20. 04. 2014 16.52
+17
Kaj nimate dati kaj drugega gor za praznike , kot pa tega satana ?
Praškovarit
20. 04. 2014 17.37
+19
majo, kako je paež blagoslovil jajca, kako so znani slovenci pobarvali jajca, kako je Heidi izpihala jajce, kaj početi z jajčki, da boš zadovoljila moškega itd