Naslovnica

Odstopil direktor Telekoma Srbije

Beograd, 08. 11. 2000 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Generalni direktor družbe Telekom Srbije Miloš Nešović je včeraj ponudil svoj odstop zaradi pogostih kritik nekaterih svojih uslužbencev, potem, ko je nekdanjega jugoslovanskega predsednika Slobodana Miloševića zamenjal Vojislav Koštunica, je objavila družba v sporočilu za javnost.

Poleg Nešovića naj bi odstop ponudilo še 13 drugih direktorjev mešane srbsko-italijansko-grške telekomunikacijske družbe, in sicer osem Srbov in pet Italijanov, medtem ko je pet grških direktorjev povedalo, da ne bo sledilo ravnanju srbskih in italijanskih kolegov.

Po zamenjavi režima v ZRJ je del zaposlenih v družbi zahteval odstop direktorjev zaradi "zlorabe položaja" in "slabega poslovanja". Sporočilo za javnost poudarja, da so se direktorji odločili za odstop predvsem zaradi "razmer v državi" in "zahtev skupine zaposlenih v podjetju".

Prodaja delnic Telekoma Srbije italijanskemu podjetju Telecom Italia (29 odstotkov delnic) in grški družbi Hellenic Telecommunications (20 odstotkov delnic)leta 1997 je bila ena večjih privatizacij v Srbiji v času Miloševićevega režima.