Naslovnica

Odziv države na napovedano stavko

Ljubljana, 16. 05. 2001 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Sindikat farmacevtov Slovenije SIFARM je z ministrstva za zdravstvo prejel povabilo na prvi pogovor v zvezi z opozorilno stavko, ki jo je sindikat napovedal za 31. maj. Pogovor bo na ministrstvu v petek, v SIFARM pa poudarjajo, da gre za prvi odziv državne ustanove po lanskem novembru, ko so nanje naslovili predlog kolektivne pogodbe.

Kot so zapisali v omenjenem sindikatu, je komentar o pogajanjih in izhodiščih ter stališčih še preuranjen, so pa zadovoljni, da je komunikacija vzpostavljena. Upajo, da jim bo že na začetku uspelo vzpostaviti enakovreden dialog, o vsem skupaj pa bo sklepal glavni odbor sindikata. Ob tem napovedujejo, da bodo že v uvodnih pogovorih spoštovali interese članstva in zastavljene cilje. Sicer sindikat nadaljuje s pripravami na opozorilno in potem tudi splošno stavko v sredini junija.

V zvezi z mnenji o privatizaciji lekarništva, ki se v zadnjem času pojavljajo v javnosti, farmacevti izhajajo iz stališča, da lastništvo zanje ni primarnega pomena, ampak so odločilne pravice in status farmacevtov