Črna kronika

Orkestrska luknja usodna za violinista Bolšoj teatra

Moskva, 18. 07. 2013 11.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Bolšoj teater je doletela nova nesreča. 65-letni violinist Viktor Sedov je padel v luknjo pod velikim odrom za orkester in naslednji dan podlegel poškodbam. V znamenitem baletu je bil zaposlen kar 40 let, med sodelavci pa je bil zelo priljubljen.

Nesrečni violinist je v orkestru Bolšoj teatra igral kar 40 let.
Nesrečni violinist je v orkestru Bolšoj teatra igral kar 40 let. FOTO: Reuters

Moskovski Bolšoj teater je znova doletela tragedija. Njihov dolgoletni violinist Viktor Sedov (65) je v torek padel v luknjo pod velikim odrom za orkester. Naslednji dan je v bolnišnici umrl.

Sedov je bil v Bolšoj teatru zaposlen 40 let. Med sodelavci je bil zelo priljubljen zaradi "smisla za humor in izjemne razgledanosti", je povedala predstavnica za stike z javnostjo Katerina Novikova.

Bolšoj teater
Bolšoj teater FOTO: Reuters

Bolšoj teater si še ni dobro opomogel od januarskega napada na nekdanjega umetniškega direktorja baleta in vrhunskega baletnika Sergeja Filina. Filin je zaradi napada s kislino utrpel hude opekline in poškodbe oči.

Ruska vlada je na začetku meseca za novega generalnega direktorja Bolšoj teatra imenovala izkušenega gledališkega menedžerja Vladimirja Urina. Njegova glavna naloga naj bi bila pomagati baletu iz krize.
 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

antitrust08
18. 07. 2013 23.03
+0
Je vsaj tam umrl, kjer mu je bilo najljubše. Čeprav je to slaba tolažba..
Ramzess
18. 07. 2013 14.25
+3
O luknji pa nič, ...