Naslovnica

Pavlin nepreklicno odstopil

Maribor, 19. 04. 2001 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
© STA
Komentarji
0

Nekdanji predsednik uprave Družbe za upravljanje (DZU) KBM Infond Branko Pavlin, ki ga je skupščina 10. aprila razrešila, je v sporočilu za javnost zapisal, da z današnjim dnem nepreklicno odstopa z mesta direktorja pida Infond Zlat, da bi preprečil morebitno škodo delničarjem, ki so pidu zaupali certifikate in finančna sredstva. " Tako bodo vzpostavljeni vsi potrebni pogoji, da bo projekt, v katerega sem vložil sedem let svojega dela in znanja, še naprej med uspešnejšimi v Sloveniji," je zapisal Pavlin.

V sporočilu za javnost Pavlin še izraža prepričanje, da je sklad potrebno voditi odgovorno v okviru danih pooblastil brez dvotirnosti pri odločanju, saj sta DZU in investicijski sklad v neposredni poslovni povezavi. "To se je v dosedanji praksi pokazalo kot najbolj učinkovit način delovanja," je še zapisal Pavlin.

Družbeniki DZU KBM Infond so 10. aprila na skupščini Pavlina razrešili z mesta predsednika uprave, na njegovo mesto pa imenovali člana uprave Staneta Brgleza. Nova uprava KBM Infond in Pavlin so se 13. aprila dogovorili, da je bil slednji z mesta predsednika uprave razrešen nekrivdno. Pavlin naj bi po takratnih dogovorih do skupščine, ki bo predvidoma 24. maja, ostal direktor pida Infond Zlat, vendar pa je ta zaradi racionalnega upravljanja te družbe pooblastila prenesel na upravo DZU KBM Infond.

Družbeniki KBM Infonda so Pavlina razrešili zaradi nezadovoljstva z načinom upravljanja nekaterih družb, v katerih imajo Infondovi skladi pomembnejši lastniški delež, prav tako pa se niso strinjali z nadaljnjo strategijo upravljanja investicijskih skladov, ki jih upravlja KBM Infond.

Največja, 68-odstotna, lastnica DZU, ki upravlja z največjim slovenskim investicijskim skladom pidom Infond Zlat, v katerem je zbranih 62 milijard tolarjev premoženja, ter štirimi vzajemnimi sklad Hrast, Delniški, SPD in Miha, je NKBM, večji, 15-odstotni, lastniški delež pa ima še Zavarovalnica Maribor.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni