Drugi športi

Petkovšek in Bertoncelj na stopničkah na uvodu sezone

Ljubljana, 08. 09. 2013 19.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska telovadca Mitja Petkovšek in Sašo Bertoncelj sta uvodni tekmi sezone, veliki nagradi Szombathelyja, končala na stopničkah. Petkovšek je v finalu na bradlji končal na drugem mestu, Bertoncelj je bil na konju z ročaji (14,650) tretji.

Za oba telovadca, ki bosta prva slovenska aduta tudi na bližnjem svetovnem prvenstvu, se je uvod v sezono končal po željah, saj sta se oba uspešno prebila do konca novih sestav, čeravno ne brez napak. Petkovšek je prvič na tekmi izvajal novo, težko sestavo s težavnostjo 16,700, s katero računa, da bo tudi na SP konkurenčen za najvišja mesta. "Danes mi je uspela druga tako težka vaja v življenju, ena mi je prejšnji teden na treningu, tako da sem zelo vesel. A vedno imam iste težave. Četudi pridem dobro skozi tehnično najzahtevnejši del sestave, imam potem težave, ker imam že povsem mokre, mastne roke in težko naredim zadnji toč z obratom. To je najbolj tvegan del vaje, a upam, da bom imel s tem vedno manj težav," je bil po uspešnem nastopu vesel Petkovšek. V finalu na bradlji je nastopil tudi Alen Dimic in z oceno 14,550 končal tik za stopničkami na četrtem mestu.

Mitja Petkovšek
Mitja Petkovšek FOTO: Aljoša Kravanja

Tudi Bertoncelj je danes izvajal težjo sestavo z izhodiščno vrednostjo 16,700 točke, a izvedba še ni bila najboljša, tako da je z oceno 14,650 končal na tretjem mestu. Zmagal je olimpijski, dvakratni svetovni in šestkratni evropski prvak na tem orodju, domačin Krisztian Berki (15,800). "Vaja je bila velika packarija, ampak v tej fazi priprav, kot sem trenutno, je najpomembnejše, da sem prišel do konca vaje. Ne morem biti nezadovoljen niti z oceno, saj sem naredil vsaj za eno točko manjših napak. Ko bom te odpravil, in vem, da jih bom, bo ocena že zelo lepa. Na tej tekmi sem videl, da imam dovolj moči za celo vajo in da če se res zberem, lahko res lepo telovadim," je po nastopu dejal Bertoncelj, ki se zaveda, da je bilo treba preizkusiti težjo vajo, da dobi prave tekmovalne občutke.

Rok Klavora je danes nastopil v dveh finalih, saj je bil v kvalifikacijah drugi tako na parterju kot preskoku. V finalu na parterju je akrobatiko lepo izvajal, en padec pa ga je stal odličja, saj je s 14,700 točke končal na četrtem mestu. Brez stopničk je ostal tudi v finalu preskoka, v katerem je bil z oceno 13,800 peti.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

monika raikonnen
08. 09. 2013 19.29
dobr je ta mitja ni kej