Drugi športi

Petkovšek po slabih dveh letih spet na stopničkah

Cottbus, 16. 03. 2014 21.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski telovadec Mitja Petkovšek je na tekmi svetovnega pokala v Cottbusu na bradlji osvojil tretje mesto. Zmagal je Japonec Koji Uemacu, drugi pa je bil Britanec Frank Alasdair Baines. Med finalistkami je nastopila še Saša Golob na parterju, bila je četrta.

Mitja Petkovšek v Nemčiji, od četrtka poteka uvodna tekma nove sezone v športni gimnastiki, ni nastopal povsem zdrav, kljub temu pa je v petkovih kvalifikacijah dobro nastopil in se z drugo oceno gladko prebil v finale najboljše osmerice. V njem je zmago slavil Koji Uemacu, ki je za vajo zbral 15,500 točke, enako kot drugi Frank Alasdair Baines, a je imel Japonec težjo sestavo. "Navdušujoče. Po letu in desetih mesecih sem zopet pri kolajnah. Izpeljal sem lažjo vajo, za katero sem v tem trenutku pripravljen, za kaj težjega ne. Izvedel sem jo zelo lepo. Izšlo se je tako, kot ponavadi rečem, da upam, da se bo. To pomeni z lažjo sestavo ob zelo vrhunski izvedbi, ko sem sposoben premagati tudi kakšnega tekmeca, ki ima težjo sestavo. To se je danes izšlo. Fantje, ki imajo bistveno težje vaje, so eden za drugim večinoma delali napake," je uvodoma dejal sedemintridesetletni dvakratni svetovni in štirikratni evropski prvak na bradlji, ob tem pa dodal, da njegovo zdravstveno stanje ni najboljše, kar se pozna tudi ob sestavi vaje.

Mitja Petkovšek
Mitja Petkovšek FOTO: Aljoša Kravanja

"Izkoristil sem zadevico taktično, ampak ni bilo taktike, ker nisem dovolj fit za težjo sestavo. Imam težave z bolečinami, poškodbami, pa še zbolel sem ... Nadejam se, da bom prišel k sebi in za naslednja tekmovanja v sezoni počasi dodal kakšen element in bom konkurenčen tudi tistim, ki so me danes premagali," je še dodal Petkovšek.

Na parterju je zmagala Poljakinja Marta Pihan-Kulezsa (13,950 točke), druga je bila Nemka Kim Bui (13,925), tretja pa Rusinja Marija Kharenkova (13,750). Golobova je za vajo prejela oceno 13,250.

Preostali slovenski telovadci Sašo Bertoncelj, Žiga Šilc, Alen Dimic, Teja Belak in Tjaša Kysselef tokrat niso tekmovali dovolj dobro za preboj v finale, medtem ko Rok Klavora zaradi bolezni sploh ni nastopil.

Naslednja tekma svetovnega pokala bo že konec marca v Dohi, čez dober mesec, natančneje od 18. do 20. aprila, pa se bodo najboljši predstavili tudi na svetovnem pokalu v ljubljanski Hali Tivoli.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Praškovarit
17. 03. 2014 10.43
+1
bravo Mitja. sem pa to vedla prej kt vi. lepo da ste sploh objavli. V ljubljano pa itak pridemo navijat!
odlekiran
17. 03. 2014 09.15
+1
Če pa bi športni novinarji vedeli za kaj se gre, bi pripisali, da je svetovni pokal v gimnastiki v bistvu tretje ligaško tekmovanje. Manjka pol tekmovalcev plus najboljši Kitajci. Žal gre več denarja za sodnike kot za tekmovalce. V bistvu najbolj konservativna športna zveza, ki uničuje gledanost in obiskanost. Interes je samo na olimpijskih igrah, ko so edinkrat zbrani vsi najboljši.
User620888
17. 03. 2014 07.39
izvedel sem lažjo vajo.Kdaj gre pa zares?