Golf

PGA podprl R&A in USGA

New York, 02. 07. 2013 08.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Potem ko so vodilni pri R&A in USGA sprejeli odločitev, da naredijo konec 'anchor' patanju, so njihovo odločitev podprli tudi predstavniki PGA Toura.

Vodstvo PGA Toura se pridružuje Royal & Ancient klubu St. Andrews in USGA, ki sta odločila, da bo 'anchor' patanje od 1. januarja 2016 naprej prepovedano na turnirjih pod okriljem že omenjenih organizacij. S tem želijo golfska pravila spet povsem približati starodavnim pravilom, zaradi katerih je igra postala tako posebna in priljubljena. "Odločili smo se, da podpremo odločitev USGA. Tudi pri nas bo pravilo stopilo v veljavo 1. januarja 2016,'' so v izjavi za javnost zapisali pri PGA.

Pri PGA so podprli zagovornike novega pravila.
Pri PGA so podprli zagovornike novega pravila. FOTO: Reuters

"Čeprav smo pridobili kar nekaj različnih mnenj, ko gre za sprejetje pravila 14 – 1b, smo prepričani, da odločitev ne bo imela posebnega vpliva na samo igro. Kvečjemu izboljšala jo bo v kar nekaj pogledih,'' so še dodali pri PGA. Spomnimo, da so igralci, ki nastopajo bodisi na turnirjih serije PGA bodisi na European Touru, ob sprejetju odločitve R&A in USGA glasno nasprotovali, zdaj pa se počasi ohlajajo in se privajajo na pater, ki ga bodo uporabljali od leta 2016 naprej.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.