Naslovnica

Po sledeh Majine zgodbe v Milanu

, 17. 07. 2024 17.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

<slika_2>Na modno agencijo Flash moda management je Majo, po posredovanju priznanega slovenskega manekena, pripeljal oče, ki se je kmalu vrnil v Ljubljano. Maja je v velikem mestu ostala sama. Stanovanje v bližini agencije, veliko skoraj 200m2, si je delila z ameriško kolegico, ki ji je predstavila mlade Milančane. Okoli milanskega modnega sveta se namreč zbirajo takoimenovani "piarji" , lepi, bogati moški, z bistveno manj čednimi nameni. Maja, nad katero je med očetovo odsotnostjo bedela sodelavka Majine modne agencije, se je zagledala v enega izmed njih, od tod dalje pa so o dogodkih, povezanih z Majino tragično zgodbo začele krožiti različne zgodbe. Sprva se je le govorilo, da je neznanec mladoletno Ljubljančanko posilil na stranišču milanske diskoteke Hollywood, kmalu zatem pa so prišle na dan mnoge podrobnosti.

Zgodba o posilstvu, ki jo raziskuje tudi policija naj bi bila zgolj rezultat pritiskov lastnikov Majine modne agencije. Lastniki agencije zanikajo, da bi na kakršenkoli nač in pritiskali na Majo in njenega očeta. Direktor agencije Alberto Righini pravi, da za kaj takega tudi nimajo interesa. Mnogi, ki tako ali drugače spremljajo Majino zgodbo, so drugačnega mnenja. Agencija naj bi s takšnimi trditvami po tem, ko je Maja prijavila posilstvo, poskusila ohraniti svoje dobro ime.

Že od lanskega novembra, ko so dogodek prijavili policiji, se z Majinim primerom ukvarja tudi milansko tožilstvo. Za zdaj so v preiskavo vpletene štiri osebe. Sicer pa je Maja svojo verzijo dogodkov opisala v pismu, ki ga je poslala tožilcu. Ta pravi, da na osnovi pisma ne more nikogar zapreti, zato je slovenskim oblastem že naslovil zahtevo po zaslišanju dekleta. Trenutno čaka na odgovor.

Tožilec Marco Ghezzi meni, da vprašanje, ali je bila Maja posiljena ali ne, v njenem primeru ni najpomembnejše. Maja se namreč zaradi mamil svojih dejanj ni zavedala. Vplivni italijanski tednik Espresso je v zadnji številki objavil obširni članek o primeru 15- letne Ljubljančanke. O Majinem primeru pa pi šejo tudi drugi italijanski mediji. Vsi, ki se tako ali drugače ukvarjajo z Majino zgodbo, iščejo krivce na različnih koncih. Eni jih vidijo v mladih Milančanih, ki brenčijo okoli modnega sveta, drugi v lastnikih modnih agencij, tretji krivijo modne kreatorje, ki dajejo prednost vedno mlajšim manekenkam. Najverjetneje vsak od njih nosi svoj delež krivde. Da pa se Majina zgodba ne bi ponovila, lahko verjetno največ storijo starši. Ti naj otroke, dokler ne odrastejo, raje zadržijo v varnem družinskem zavetju. Krutostim se v življenju verjetno ne bodo mogli izogniti, jim bodo pa verjetno lažje kljubovali kot odrasle, zrele osebnosti.