Domača scena

Ana Lazovski z razstavo klobukov opozorila na ohranjanje stare obrti

Ljubljana, 16. 05. 2024 20.50 | Posodobljeno pred 31 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Anastasia Jović, Alen Podlesnik, K. Z.
Komentarji
0

Oblikovalka Ana Lazovski je na Ljubljanskem gradu predstavila razstavo svojih klobukov, ki jo je poimenovala Čarobnost klobučarstva. Kot je povedala, je v kolekcijo vnesla polno živih barv in različnih tekstur. Njen cilj je ohranjanje klobučarstva in rokodelstva v Sloveniji. Pravi namreč, da ta znanja pri nas izumirajo, zato si jih želi predati naprej. Je pa cilj razstave zaradi živih barv in posebnosti pokrival v vsak dan vnesti tudi veselje in dobro voljo.

"Vsekakor je pa nekaj ljudi tudi tako pogumnih, kot sem jaz, in ne gleda toliko na to, koliko smo slišani in si vseeno prizadevamo, da bi to ohranjali in počnemo stvari zato, ker nam je fajn," nam je po odprtju razstave zaupala oblikovalka klobukov Ana Lazovski in dodala, da skupaj s kolegi, ki se ukvarjajo s podobnimi obrtmi, upajo, da jih bo nekega dne mogoče kdo opazil.

"Ana je zelo strastna oseba, kar se seveda pozna tudi na njenem delu. Moram reči, da vsi izdelki, ki jih tukaj predstavlja, so nekaj posebnega," pa je o klobučarki povedala Glorija Petek. Čeprav je prišel s pokrivalom na glavi, pa nam je glasbenik Dalaj Eegol povedal, da ni upošteval zapovedi: "Če bi, bi prišel, tako kot tamle kolega v vesternu, kot kavbojec, ampak jaz imam kapo tako relativno kar precej na glavi."

"Drugič mislim, da danes nosim klobuk. Nekako ni navada, da se v Sloveniji nosijo klobuki, za razliko od tujine, ampak mogoče bi pa morali spet začeti nositi klobuke," pa nam je dejala Lia Bordon.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.