Domača scena

Bette Davis in Joan Crawford v slovenski različici: Ženske nismo rivalke

Ljubljana, 08. 04. 2024 20.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Alen Podlesnik, Anastasia Jović, K.A.
Komentarji
0

Eno največjih rivalstev dveh velikih zvezd starega Hollywooda so v nedeljo premierno prikazali na odru Cankarjevega doma. Zvezdnici Bette Davis in Joan Crawford sta vse življenje hrepeneli po tistem, kar je imela druga, zato sta se na snemanju filma Baby Jane leta 1962 le stežka zadrževali, da si nista skočili v lase. V njune čevlje sta stopili Nataša Barbara Gračner in Jana Zupančič.

Kljub temu, da se igralki nista marali, sta na prizorišču vendarle morali sodelovati, pri tem pa se je celotna ekipa soočala z velikimi težavami. Na srečo med našima gledališkima igralkama z rivalstvom in sovraštvom ni bilo težav. "Jaz mislim, da je to zelo nepotrebno, saj ustvarjalni proces bolj zaustavlja kot kar koli drugega. Zelo sem vesela, da med ustvarjanjem, tudi če z Jano prvič sodelujeva, o tem ni bilo ne duha ne sluha," je prepričana Nataša Barbara Gračner, ki je obenem dodala, da sta se imeli med pripravami na predstavo zelo fino in da sta uživali. "Malo nama je bilo žal za ti dve dami, je pa vprašanje, koliko je pravzaprav res," je še dodala.  

Do popolnega sožitja med nami je sicer še dolga pot, a razlogov za optimizem je vendarle tudi dovolj. "Mislim, da smo ženske ugotovile, da je luštno, če stopimo skupaj in nismo rivalke," je povedala Jana Zupančič, Nataša pa je igralsko kolegico dopolnila: "Mislim, da je ta krilatica, da se igralke med sabo sovražimo in da tekmujemo druga z drugo na grd način, ne drži."

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.