Domača scena

Festival Bled letos otvoril Iztok Mlakar s predstavo Pegule

Bled, 03. 07. 2024 20.02 | Posodobljeno pred 14 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Alen Podlesnik
Komentarji
0

V kraju z najbolj slikovitim otokom v Sloveniji se te dni odvija Festival Bled, ki Gorenjcem vsako leto postreže z dobro mero likovne in glasbene umetnosti, mojstrskimi tečaji za godala, pa tudi številnimi zabavnimi koncerti. Otvoritev je s svojo peto avtorsko komedijo Pegule odprl primorski kantavtor Iztok Mlakar.

Bled festival Iztok Mlakar frame 3404
Bled festival Iztok Mlakar frame 3404 FOTO: POP TV

Na Bledu so v preteklih dneh začeli s priljubljenim Festivalom Bled, ki vsako leto navduši številne obiskovalce. Letos je otvoritveni del pripadel peti avtorski komediji z naslovom Pegule, ki jo je upodobil primorski kantavtor Iztok Mlakar."Pegola pomeni smola, to je predstava o ljudeh, ki imajo smolo. Vsi ljudje, ki nastopajo v predstavi, imajo smolo, vsak na svoj način. Od dveh revežev, ki so jih pognali na cesto, vrgli iz službe, hiše, stanovanja, do bogatašev, ki so tudi na svoj način reveži," je o predstavi povedal režiser Vito Taufer. "Kljub nogometu smo dvorano napolnili do zadnjega sedeža in tega sem res vesel, da širimo kulturo ter da ljudje pridejo. Niti ne rabimo popuščati na kvaliteti," je bil obiska predstave vesel umetniški vodja in ustanovitelj Festivala Bled Jernej Berce.

Letošnjo otvoritev festivala je poleg zabavne Mlakarjeve predstave v razprodani Festivalni dvorani zaznamovala tudi razstava karikatur bratov Poklukar.  A pri karikaturah ni toliko težava v umetniku. "Najbolj komplicirane so stranke," je prepričana slikarka Ejti Štih, ki je dodala, da sama to ve iz lastnih izkušenj. "Vedno bi bili radi lepši, kot so," je zaupala. Med razstavljenimi karikaturami je bilo mogoče zaznati tudi poznane like. "Moja žena zelo rada gleda limonade, a ne turških, serija Reka ljubezni je bila naša. Z njo sem moral gledati, ko sem se naveličal, pa sem kar dva narisal," je o karikaturah, ki jih je ustvaril po likih serije, ki smo jo spremljali tudi na POP TV, povedal karikaturist Jože Poklukar.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.