Domača scena

Bob leta v roke Mariborčanu Bojanu Lunežniku

Maribor, 21. 01. 2024 20.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Simon Vadnjal, Danica Ksela, K.A.
Komentarji
5

V imenu zaščite odločne, kritične misli in besede so v soboto v SNG Maribor tradicionalno podelili naziv za Bob leta. 10 finalistov, pol žensk, pol moških, ki si upajo reči bobu bob, žebljico na glavico pa je zadel vojak, podjetnik in destilar – Mariborčan Bojan Lunežnik.

Bojan Lunežnik, ki strumno stopa po strmi poti podjetništva z destilacijo gina, razmišlja takole: "V življenju sta dve možnosti: ali ste na odru in tekmujete ali pa ste pod odrom in ploskate. Treba je stopiti na oder, prenehati ploskati drugim, naj ploskajo vam. To pa dosežeš z delom in vztrajnostjo."  Kje je zmagovalec, ki je po poklicu vojak, dobil idejo za takšne misli?"Navdih za to izjavo sem dobil na Festivalu Lent, ko sem predstavljal svoje gine in so pod odrom ploskali," je razkril nagrajenec, ki dodaja: "Čez življenje moraš samo vztrajati in ko enkrat stopiš na oder, ti vsi ostali lahko ploskajo."

Voditelja podelitve sta bila Aleksander Pozvek in Maja Monrue.
Voditelja podelitve sta bila Aleksander Pozvek in Maja Monrue. FOTO: POP TV

Kot so zbrani ploskali tudi voditeljskemu paru Aleksandru Pozveku in Maji Monrue, ki sta s pikrim humorjem špikal na vse strani. "Par let življenja je šlo," se je pošalil Pozvek, Maja pa mu je ob vprašanju, če ima na glavi zaradi tega kak siv las, odgovorila: "Nimaš, imaš pa veliko blondnih." Naš novinar oddaje Svet na Kanalu A se je moral aklimatizirati med Štajerce, saj so do sedaj prireditev vedno vodili prav oni. "Uletel sem med Mariborčane," je še dodal. 

Pričakovati bi bilo, da se na satiričnem večeru gosti v prvi vrsti nekolikanj nervozno presedajo na sedežih, a so prišli pripravljeni. "Sem bila kar razočarana, da ni bila nobena pikra izrečena na moj račun. Podpiram politično satiro," je na koncu večera priznala predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar. 

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

El pi5tolero
22. 01. 2024 08.02
+1
Pajade! Bob leta gre tajkunski kraljici, drugace pa predsednici ki je sama sevi namen! Rekla je; Legalno obrozevanje ruši temelje demokraticne drzave! Bog nej ji pomaga in ji da pameti! Lol
Andrej Lon?ar3
21. 01. 2024 21.24
+2
Z nobeno politično satiro si več ne opere imena.
slovenka62
21. 01. 2024 21.12
+1
O super si povedal res.Samo čestital bi ti pa lahko kdo drug ker tole musarca ne razume.
vicente
21. 01. 2024 20.57
+2
inu kdo je možu od precednice plačal stroške
Defragment
21. 01. 2024 20.45
+4
Japanska buba je bila tudi zraven! Oh ne.