Domača scena

Boštjan Dermol z novo pesmijo opeva večna prijateljstva

Ljubljana, 01. 07. 2024 16.34 | Posodobljeno pred 16 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
E.K., Ota Širca Roš
Komentarji
2

Boštjan Dermol, uspešen karizmatični pevec, ki je letos stopil na samostojno glasbeno pot, ob začetku poletja med poslušalce pošilja drugo pesem s svojega glasbenega prvenca 'Q'. Album bo luč sveta ugledal jeseni, do takrat pa vas bo razvajal z globokimi besedili in izvirnimi videospoti. Skladba Za vedno v sebi nosi nostalgijo odhajajočega poletja, lepih spominov in upanja, da se še kdaj ponovi.

Boštjan Dermol, nekdanji frontman poprockovske zasedbe Nude, ob začetku poletja med poslušalce pošilja drugo pesem s svojega glasbenega prvenca Q. Album bo sicer luč sveta ugledal jeseni, do takrat pa pravi, da bo presenečal z globokimi besedili in izvirnimi videospoti. Skladba Za vedno je ena najbolj radoživih s prihajajočega albuma. Poletno obarvana žalostinka je zavita v upanje in nostalgijo preteklih morskih utrinkov. "V sebi nosi nostalgijo odhajajočega poletja, lepih spominov in upanja, da se takšno poletje še kdaj ponovi," je dejal Boštjan. 

"Skladba govori o lepih, poletnih in brezskrbnih dneh, kjer se poti ljudi znova združijo, vendar tudi kmalu razidejo. Nikoli pa ne izgubimo upanja, da se bomo ponovno srečali."  Zgodba, katere zvočna podoba je bila posneta v treh studiih, nosi širši pomen. "Opeva večna prijateljstva, ki v nas puščajo sledi in jih v mislih ter spominih nosimo še dolgo, tudi ko jih več ni. 'Za vedno' je zgodba o hrepenenju, upanju ponovitve, brezskrbnosti poletnih dni in skupaj prehojenih poteh. Sladkokisla izkušnja spominov in veselja, da smo skupne trenutke in čas delili z osebami, ki so nam blizu in s katerimi nam je bilo nepopisno lepo," je dejal.

Album je nastajal tri leta in pol, pevec pa pravi, da je bil med pisanjem besedila zelo odkrit. "Res je, da je glasba statična, vendar ji podobo dajemo mi sami z našim vedenjem in s svojimi izkušnjami. Vsakič znova tako glasbi kot poeziji kontekst daje bralec oziroma poslušalec, ki zadevo doživi po svoje," je zaključil.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Delavec_Slo
01. 07. 2024 19.55
+0
Kdo pa je spet to?
medusa
01. 07. 2024 18.46
-1
Da je pes človekov najboljši prijatelj , ni dvoma ...Dvom je ali je človek psu ...