Domača scena

Boštjan Tadel predstavil roman, ki mu že napovedujejo filmsko adaptacijo

Ljubljana, 24. 05. 2024 20.00 | Posodobljeno pred 23 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Alen Podlesnik, K. Z.
Komentarji
0

Napet politični triler o slovenski politiki in njeni koruptivni navezi s sumljivimi posli je kratek opis novega romana izpod peresa Boštjana Tadla, soscenarista trenutno najbolj priljubljene slovenske serije Skrito v raju. Zgodbi romana Četrta generacija, ki jo spremljamo skozi oči več kot petnajstih pripovedovalcev iz kar štirih generacij, marsikdo že napoveduje filmsko in televizijsko adaptacijo.

V okviru predstavitve prvenca Četrta generacija je v Centru Rog potekal pogovor s pisateljem Boštjanom Tadlom, ki se je v svoji karieri že dokazal kot tekstopisec, kreativni direktor v oglaševalskih agencijah, novinar in soscenarist serije Skrito v raju. Spregovoril je o kulturnem boju, razcepljenosti naroda in spletu nerazrešene preteklosti. Roman ima zgodovinsko tematiko, ki Slovence spremlja od 30. let prejšnjega stoletja. Ob nastajanju romana je avtor pogovoru med mlado pripovedovalko in starejšim gospodom dodal "fantazijski element, s katerim se izkaže, da je sogovorec stric njenega pradedka". Tadel pa je med pogovorom razkril, da ga je prav potovanje skozi čas pripeljalo do nastanka literarnega dela, v katerem bralec preko štirih generacij spoznava zgodovinsko ozadje.

Na platnici je črno-bela fotografija Tita s pripisom, da je to napeto počitniško branje. Je to nekaj, kar bomo z veseljem brali na plaži? "Ne vem, če ravno na plaži, mogoče je prevroče na plaži za tako knjigo, ker te tudi knjiga sama pogreje, napeto branje pa je na vsak način," nam je odgovoril igralec Aleš Valič.

"Že konec koncev biografija lika z naslovnice je bila tudi napeta, ampak tudi posledice, ki so ostale za njim v ožji in širši domovini, so bile napete, ta knjiga pa govori o tem, kako še zdaj živimo s temi posledicami," pa je o knjigi povedal avtor. 

"To je organsko televizijska serija in ima vse nastavke za televizijsko serijo in bi lahko bila zanimiva tudi mednarodno," pa je prepričan producent Aleš Pavlin.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.