Domača scena

Kongresni trg znova zavzeli mladi plesalci breakdancea

Ljubljana, 27. 05. 2024 20.53 | Posodobljeno pred 16 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Alen Podlesnik, K. Z.
Komentarji
0

Ljubljanski Kongresni trg so pretekli konec tedna zavzeli bodoči olimpijci. V plesnih dvobojih so se pomerili najboljši mladi plesalci breakdancea na svetu, mnogi med njimi bodo poleti nastopili na olimpijskih igrah v Parizu, kjer se Slovenci lahko nadejamo velikih uspehov. Veliki zmagovalec petkovega dvoboja dvojic je namreč postal 22-letni Tilen Grašič.

Dvodnevni praznik breakdancea na Kongresnem trgu, World Kidz Breaking Champion Powered By I Feel Slovenia, se je končal (ne)ponovljivo: oba lanska zmagovalca sta ubranila naslov. Predolimpijsko ogrevanje je postreglo z mojstrskimi dvoboji, domačo čast pa je v spopadih parov ubranil Tilen Grašič - Tasic.

Tilen, ki je na istem tekmovanju lani z zvitim gležnjem ostal v polfinalu, si je v petek v paru končno priboril težko želeno zmago: "Zame osebno je to zelo velika zmaga, srčna. Vsako leto sem prišel, a mi nekako ni uspelo, letos pa mi končno je."

Na velikem mednarodnem tekmovanju se je pomerilo kar 300 plesalcev iz 35 držav in Slovenci se očitno lahko veselimo dobre zastopanosti v novopečenem olimpijskem športu.

Samo Polutak Kos - OG SAMSON, soorganizator dogodka, nam je na vprašanje, ali imamo Slovenci v breakdanceu tudi kakšnega Luko Dončića, odgovoril: "Ja, absolutno imamo. Tilna Grašiča, mojega učenca, potem imamo še Viktorja iz Slovenija ima talent, Jona Lična iz Ajdovščine. Je kar nekaj talentov."

"Ko spremljam dvoboj, kako naj vem, kdo je dober, kdo je boljši?" smo vprašali Saoula, plesnega trenerja in sodnika, ki nam je odgovoril: "Nikoli ne boste zares vedeli, če sem iskren. Morda vam bo eden od plesalcev res všeč, prepričani boste, da nikakor ne more izgubit in potem bo vseh pet sodnikov glasovalo ravno nasprotno. In vam ne bo nič jasno. Glavna stvar je izvedba, muzikalnost, skladnost z glasbo in usklajenost gibov. Premikanje mora biti dobro izvedeno, namensko in seveda izstopati je treba. Gre za ekspresiven ples, radi vidimo izvirnost."

Šampione imamo, pravila poznamo, zdaj samo še počakamo na začetek olimpijskih iger. 

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.