Domača scena

Chorchyp ima doma veliko dela, pogreša le smeh s prijatelji

Ljubljana, 02. 04. 2020 13.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Trener, glasbenik in občasni igralec Denis Porčič – Chorchyp je povedal, da mu samoizolacija ne škodi in da ima ne glede na vse ukrepe, ki jih je uvedla vlada, veliko dela in da mu ni dolgčas.

Chorchyp, glasbenik, ki smo ga lahko spremljali tudi v izvirni seriji Truplo, ki si jo še vedno lahko ogledate na VOYO, pravi, da je bil osamitve oziroma samoizolacije sprva zelo vesel, saj se je spočil, tretji dan pa mu je že postalo dolgčas. "Ko sem dokončal stvari, ki so me čakale še iz dni, ko smo vsi hiteli, sem začel trenirati, takrat pa sem začel tudi s treningi v živo," je povedal nasmejani Gorenjec in dodal, da imajo njegovi 'borci in borke' med treningi tudi vprašanja, zato z veseljem odgovori na vse, kar prileti v elektronski nabiralnik. "Sodelujem tudi s Policijo Slovenije, za njih snemam zabavne videe o varnosti, učim se za nove izpite za trenerja in še marsikaj drugega. Lahko rečem, da sem sedaj bolj zaposlen kot prej, samo voziti se mi ni treba toliko okoli."

Serijo Truplo si lahko ogledate na VOYO.

Prav vsi smo se morali prilagoditi novemu slogu življenja, kjer je v zadnjem tednu postala tudi obvezna uporaba mask in rokavic v zaprtih javnih prostorih. "Noben ukrep ni problem, saj sem zelo prilagodljiv človek. Pogrešam pa kakšno kavico in smeh s prijatelji."

Čeprav mora ostati doma, ima veliko dela in s samoizolacijo nima težav.
Čeprav mora ostati doma, ima veliko dela in s samoizolacijo nima težav. FOTO: Miro Majcen

Veliko ljudi se boji, da bi se v času samoizolacije in zmanjšanega gibanja zredili, a Denis s tem nima težav: "Jaz sem že toliko v treningih, da če ne treniram, se mi zdi, da mi nekaj manjka. Zato treniram vsaj štirikrat na teden, na različne načine. Na Jesenicah imam tudi pisarno in svoj Samurai gym, seveda je treba za stvari poskrbeti tudi tam, zato ob priložnosti naredim tam tudi trening na vreči."

In kuhanje? Pravi, da se v kuhinji ne znajde najbolje, a da morda pa se, če bomo še dolgo doma, nauči kuhati: "Znam pripraviti dobro turško kavo. Sicer sem poskusil dvakrat narediti pico in čeprav je bilo enkrat napačno testo, je bila zelo okusna. Je pa res, da se zdaj bolj natančno posvečam zdravi prehrani kot prej, ko za to nisem imel toliko časa zaradi različnih obveznosti."

'Samoizolacija je zame precej podobna normalnemu življenju'

No, s samoizolacijo pa nima težav niti Jan Kok, igralec, ki smo ga v Truplu spoznali kot Filipa, pravi, da je dela od doma že vajen: "Sploh mi, ki smo samozaposleni in delamo od doma, že tako ali tako cele dneve preživimo v domačih pisarnah. Vse po starem. Edini načrt, ki je zaradi novih ukrepov in situacije padel v vode, je obisk Izraela v maju. Pa jutranji ter popoldanski treningi, saj je švicanje z 20 drugimi ljudmi v majhnem prostoru dober način, kako v karanteno spraviti pol Ljubljane. To pogrešam najbolj in sem si še pravočasno uspel doma narediti majhen fitnes, da sem lahko kolikor tolikor aktiven še naprej."

Trenutno se najtežje sooča z ukrepom, da morajo občani ostati v mejah svoje občine, saj se rad opravi proti Medvodam na tek. "Sem pa vesel, da lahko končno uporabljam vse svoje zaščitne maske in razkužila, ki jih kopičim kot paranoik že leta," je še dodal Jan in nam ob tem poslal spodnjo fotografijo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hellsrael
02. 04. 2020 15.26
+3
A po krg hodi okol
kdo je reko ?esn
02. 04. 2020 14.31
+6
oježeš
02. 04. 2020 17.13
+7
Kar v redu poba. Če bi bilo več takih, bi bil svet bolj vesel, kot pa žalosten!