Domača scena

Duo Kamikazete sodniki portugalskih Talentov označili za potencialnega zmagovalca šova

Lizbona, 22. 02. 2022 08.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Eva Mavrič
Komentarji
2

Eva Kobal in Tinkara Loverčič, bolj poznani pod imenom Duo Kamikazete, sta absolventsko leto, primarno namenjeno šolanju v mednarodni cirkuški šoli na Portugalskem, izkoristili tudi za predstavitev veščin v šovu Portugalska ima talent. Nastop na avdiciji, ki ga je skoraj preprečila okužba z novim koronavirusom, sta kljub vsemu izpeljali po načrtih in navdušili gledalce ter žirijo. Se jima morda nasmiha celo zmaga?

Primorski akrobatski duet Duo Kamikazete, ki se je slovenski javnosti predstavil v šovu Slovenija ima talent, si tudi na Portugalskem ustvarja medijsko podobo. Eva Kobal in Tinkara Loverčič sta se namreč v začetku novega študijskega leta odločili za šolanje na mednarodni cirkuški šoli na Portugalskem, to pa sta sedaj začinili še z nastopom v šovu Portugalska ima talent. 

Eva in Tinkara na Portugalskem obiskujeta mednarodno cirkuško šolo
Eva in Tinkara na Portugalskem obiskujeta mednarodno cirkuško šolo FOTO: osebni arhiv izvajalca

"Na nastop sva se pripravljali veliko časa," sta povedali za spletni portal 24ur.com in razkrili, da sta s pripravami pravzaprav pričeli že pred odhodom v tujino in nato z izpopolnjevanjem točke nadaljevali na mednarodni šoli. Kljub vsem pripravam jima je na pot do uspešne avdicije stopila nepredvidena ovira.

"Koronavirus nama je skoraj preprečil sodelovanje v šovu, saj sva teden pred avdicijo zboleli in morali biti v karanteni. Avdicijski nastop sva morali prestaviti na najkasnejši možni datum, vendar pa so se kljub temu začeli pojavljati dvomi in vprašanja, ali sva dovolj pripravljeni in dovolj močni za izvedbo točke takoj po prebolelosti," je pojasnila Tinkara in dodala, da ju je predvsem skrbelo to, ali bo okužba pustila kakšne posledice.

Koronavirus je skoraj usodno zaznamoval njun nastop na portugalskih Talentih
Koronavirus je skoraj usodno zaznamoval njun nastop na portugalskih Talentih FOTO: osebni arhiv izvajalca

Dekleti, ki sta po koncu karantene opravili zgolj še en trening in nato vajo na velikem odru, sta priložnost večjega nastopa po sušnem obdobju zaradi pandemije kljub nekaterim oviram izkoristili in bili nad odzivom zelo presenečeni. "Najbolj naju je ganil komentar ene izmed žirantk, ki je dejala, da že vso sezono iščejo nekoga tako nevarnega, ki bi presenetil in popestril šov, ter da naju vidi kot potencialni zmagovalki šova," sta povedali in pri tem pojasnili, da sta na koncu točke uprizorili zelo nevaren in najhujši trik točke, v želji, da bi presenetili vse prisotne v dvorani. In to jima je tudi uspelo.

Komentarji, za katere sta dekleti dejali, da si jih še v sanjah nista mogli predstavljati, so ju tako še bolj spodbudili za nadaljnjo delo. "Zavedava se, da bova morali, če dobiva vstopnico v polfinale, pripraviti res nekaj novega, še ne videnega in tudi zelo nevarnega, kar bo sodnikom in tudi gledalcem vzelo sapo. V portugalskih Talentih se predstavlja veliko plesalcev in cirkuških artistov, zato se zavedava velike konkurence in nivoja, ki ga postavljajo, vendar si želiva nadaljevati, saj bi radi pokazali še več in še enkrat stali na tako velikem odru," sta o svojih ambicijah iskreno povedali 22-letnici, ki sta ob koncu točke prejeli stoječe ovacije.

Nevarno in razburljivo točko akrobatskega dueta Duo Kamikazete si lahko ogledate na spodnji povezavi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

medusa
22. 02. 2022 09.45
+5
Bravo dekleti! Vse naj naj in na zmago !!!
Teta Pina
22. 02. 2022 08.31
+6
Bravo, držimo pesti za vaju. Naj se vama uresničijo sanje.