16°C

Fatalni moški 2020 je Miha Deželak

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
K.D. /
KOMENTARJI
80
Na drugem izboru za fatalnega moškega, v katerem se je za laskavi naziv potegovalo osem kandidatov, je letos zmagal radijski voditelj Miha Deželak, ki je leto 2020 zaznamoval predvsem s svojo dobrodelno akcijo Deželak Junak.

VEČ VIDEOVSEBIN

06:33

Iz 24UR ZVEČER: Fatalni moški

01:49

Iz 24UR: Deželak je fatalni moški

Med osmimi usodnimi moškimi, ki so se v Festivalni dvorani borili za laskavi naziv, je zmagal Miha Deželak. Ta je na slovenski sceni v zadnjem letu od vseh kandidatov pustil največji pečat. Deželak je, sicer tako kot vsako leto, tudi letos Slovenijo ganil s svojo akcijo Deželak Junak, na kateri je s kolesom prečesal Slovenijo v osmih dneh in v akciji zbral kar 350 tisoč evrov za otroke iz socialno šibkih družin.

Laskavega naziva se je razveselil Miha Deželak.
Laskavega naziva se je razveselil Miha Deželak.FOTO: POP TV

"V prvi vrsti se počutim fatalno (smeh), triumfalno, veselo, ganjeno, presenečeno. Vsi ti pridevniki pritičejo temu dogodku. Lepo je bilo, užival sem. Dobil sem svojo obleko, ki jo bom lahko še večkrat nosil. Užival sem in hvaležen sem vsem, ki so glasovali zame. Ena takšna zmaga ti daje tudi nekaj samozavesti v življenju in veš da delaš dobro, da moraš s tem nadaljevati," je za 24ur.com povedal Fatalni moški 2020, na odru, tik po razglasitvi pa je dejal: "To je tisti trenutek, ko človek ostane brez besed, ampak je iskren trenutek. Najprej bi kot fatalni moški 2020 čestital vsem ostalim kandidatom za fatalnega moškega, ki bi lahko zdaj stali na mojem mestu. Mislim, da je bila konkurenca v športnem žargonu fantastična. Vsak bi lahko zmagal. Navijam za vsakega posebej tako kot majhen otrok … Sani Bečirović, Jure Košir, Dejan Zavec! Zmagal sem, ker imam to srečo, da lahko delam dobre stvari. A dobre stvari lahko delamo tudi skupaj z drugimi. Sam si v tem en tak otoček sredi morja. Ko pa pridejo tudi ostali zraven in ko imam akcijo, ko pomagam otrokom, zmagamo. Dejan Zavec na primer nikoli ne manjka. Tudi vsi ostali se odzovejo, in ta zmaga je ena takšna otroška pravljica. Kar jaz počnem, to vedno počnem za njih, za otroke." 

PREBERI ŠE
Deželak Junak zbral skoraj 350 tisoč evrov za morske počitnice otrok

Med prireditvijo, katere tematika je bila letos Veliki Gatsby, so vse prisotne v Festivalni dvorani zabavali tudi nastopajoči, med drugim: Nina Pušlar, Rebeka Dremelj in skupina King Foo.

Za fatalnega moškega 2020 so se poleg Mihe Deželak za laskavi naslov borili še: nekdanji smučar Jure Košir, boksar Dejan Zavec, nekdanji košarkarski reprezentant Sani Bečirović, igralec Jan Bučar, maneken Matjaž Kumelj in Boštjan Romih.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke