14°C

Jan Plestenjak kupil blagovne znamke Mure: Na to sem zelo ponosen

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
K.D. /
KOMENTARJI
141
Eden najbolj priljubljenih slovenskih glasbenikov Jan Plestenjak ima pred seboj nov naziv – postal je lastnik blagovnih znamk Mure. Jan velja za velikega ljubitelja slovenskih izdelkov in s tem nakupom je ljubezen do Slovenije in njenih izdelkov znova dokazal.

VEČ VIDEOVSEBIN

03:23

Iz 24UR ZVEČER: Plestenjak kupil blagovno znamko Mura

01:23

Iz 24UR: Jan Plestenjak je kupil Muro

 

Jan Plestenjak je novi lastnik treh blagovnih znamk propadlega tekstilnega podjetja Mura, piše portal Finance.si. Sicer so se blagovne znamke na dražbah znašle že večkrat, a tokrat so končno dobile svojega novega lastnika – enega najuspešnejših slovenskih glasbenikov.

Jan Plestenjak je ponosni lastnik blagovnih znamk Mura.
Jan Plestenjak je ponosni lastnik blagovnih znamk Mura.FOTO: Damjan Končar

Čeprav je o tem najprej poročal omenjeni portal, pa je Plestenjak kasneje zadevo obelodanil na svojih družbenih omrežjih. "Vesel sem, da bo znamka Mura ostala v slovenskih rokah. Znamka, ki je bila včasih ponos slovenske tekstilne industrije. Mnogo prekmurskih družin je dalo svoje srce in dušo za to znamko. Tudi če ostane obešena v mojem studiu, med zlatimi in platinastimi ploščami, ostala bo v Sloveniji. Morda pa nekoč spet dvigne svoja krila ... S spoštovanjem do vseh krojačev in šivilj, ki so jo soustvarili!" je zapisal Jan in ob tem dodal emotikon slovenske zastave in emotikom srca ter se podpisal s svojo inicialko, kot je zdaj na družbenih omrežjih že postala tradicija.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Za nakup blagovnih znamk so prispele tri ponudbe, pišejo Finance, a najvišja je bila Plestenjakova, ki je znašala 3300 evrov. Ta znesek pa je bil še enkrat višji od zneska druge najboljše ponudbe. Kakšen je načrt za naprej? Kaj Jan načrtuje z blagovnimi znamkami? "Ko sem videl, da je naprodaj taka znamka, kot je Mura, ki ima toliko zgodovine, sem si rekel, da bi rad, da to ostane v slovenskih rokah. Ponosen sem, da mi je nakup uspel," je povedal za omenjeni portal.

Preprečevanje okužbe s koronavirusom