10°C

Kataya uresničila svoje najstniške sanje

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
AVTOR
A.R. /
KOMENTARJI
21
Kataya, pevka in tekmovalka 4. sezone plesnega šova Zvezde plešejo, se je podala v pisateljske vode. V prihodnjih dneh bo izšla njena prva knjiga Vrnitev k sebi, ki je napisana kot nekakšen učbenik življenja in je nastajala kakšno leto. Rdeča nit pa je duhovnost.

Kataya je sama zasnovala koncept za naslovnico svoje prve knjige, ki je že na voljo v predprodaji.
Kataya je sama zasnovala koncept za naslovnico svoje prve knjige, ki je že na voljo v predprodaji.FOTO: Nike Koležnik

Kataya, ki smo jo kot imitatorko spremljali v drugi sezoni šova Znan obraz ima svoj glas, se je v zadnjem letu intenzivno posvečala pisanju knjige. Kot pravi, je začutila, da je letos,zaradi vsega dogajanja in energij, pravi čas, da ljudem ponudi svoje prvo avtorsko delo. "Že od svojega 16. leta vem, da bom pisateljica, samo nekaj lekcij je bilo potrebnih, da lahko preko papirja in ostalih medijev pomagam drugim na poti prebujenja in na splošno življenjskih naukov. Knjiga je napisana kot nekakšen učbenik življenja, z rdečo nitjo duhovnosti. V knjigi bralcu želim bolečino, ne sreče, saj brez bolečine ne moreš občutiti sreče in je tudi ne znaš ceniti, niti ne boš vedel, kaj to je. Vsebuje mnogo vaj, ki sem se jih intuitivno naučila sama, povezala sem hermetične zakone z intuitivnimi uvidi ter bralcu predstavila svoje metode reševanja izzivov v življenju. Na neki točki sem bila zelo samodestruktivna in bralcu razložim, kako pomembno je imeti se rad ne glede na videz, na to, kdo te ima rad in iz kje si, sam sebe moraš imeti najraje. In ker se nisem imela rada, sem se lahko naučila,  kaj pomeni imeti se rad absolutno, brezpogojno, ko sprejmeš vse delčke sebe, predvsem tiste, ki si jih ne priznaš, temačnejše. V knjigi opišem, zakaj se dobrim ljudem lahko dogajajo slabe stvari in še in še," je o novem projektu povedala Kataya, ki ga je poimenovalaVrnitev k sebi.

Naslovnica knjige Vrnitev k sebi
Naslovnica knjige Vrnitev k sebiFOTO: osebni arhiv

"Dolgo časa nisem vedela, kakšen bo naslov knjige, ki se je dejansko pisala kar sama. Potem ko je bila proti koncu, sem uporabila metodo iz knjige, ki jo tudi opišem, in sem vedela, kakšen mora biti naslov knjige. Letos smo bili vsi prisiljeni ostati sami s sabo, v karanteni, dobesedno in metaforično. Iti smo morali vase. In moja knjiga govori o bistvu naše duše, kdo smo, kam gremo in kaj je naš potencial. Zato sem jo naslovila Vrnitev k sebi, saj se skozi življenje vračamo k sebi, skozi lekcije in izkušnje spoznavamo nove plasti sebe in jih luščimo, in se vračamo domov, k sebi. Ugotovimo, kdo smo," opišeproces ustvarjanja. 

"Knjiga je izliv multidimenzionalne duše, ki jo imamo vsi. Ko sem se začela vračati k sebi, sem začela doživljati intuitivne uvide in potem sem skozi dvoletno obdobje imela terapije z zdaj zelo znano duhovno vodičkoElizabeth April, ki me je pripeljala bližje k sebi, in vsa spoznanja sem prelila na papir. To mi je bilo tudi napovedano, vsi smo namreč tukaj, da drug drugemu obogatimo življenja, kolikor je v naši moči, in ta knjiga je moj prispevek, za začetek, k temu. V knjigi boste našli vaje za kvantne preskoke, krepitev intuicije, resnico o zakonu privlačnosti in zakaj v večini ne deluje, in vsi ti nauki so prepleteni z mojimi zgodbami ter vajami, ki izhajajo iz tega. Knjiga je nabita z informacijami."

Kataya je že pri 16 letih vedela, da bo nekega dne izdala knjigo.
Kataya je že pri 16 letih vedela, da bo nekega dne izdala knjigo.FOTO: Nike Koležnik

Koncept oziroma naslovnico knjige je Kataya zasnovala sama. "Naslovnico knjige krasijo različni simboli. Ti predstavljajo naše osončje oziroma astrološke znake sonce in luno, ki sestavljajo nas karakter, okoli so zvezde, ker živimo v federaciji planetov. Namenjena je vsakomur, ki išče nekaj več, kar pa smo vsi mi. Čisto vsak bo našel nekaj zase v njej, o tem sem prepričana, saj od vsake stvari lahko nekaj vzameš. še posebej če te pokliče. Tudi če vam gre na žice, to pomeni, da vas lahko nekaj nauči. Zato ima vse svoj smisel."

Pasica koronavirus oktober