Domača scena

Lado Bizovičar: V vaš dom prinašamo evropska gledališča

Ljubljana, 03. 04. 2024 19.30 | Posodobljeno pred 8 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Ljubljano prihajajo izjemna evropska gledališča, predstave, ki si jih bodo ljubitelji umetnosti lahko ogledali kar iz udobja svojega doma. Festival OpenStage s svojo platformo omogoča ogled predstav kar po spletu. Gledalci si bodo lahko v festivalskem tednu ogledali različne evropske predstave iz Bolgarije, Italije, Avstrije, Grčije in drugih držav. Vse bodo opremljene z angleškimi podnaslovi.

Od 15. do 21. aprila bo inovativna platforma The Third Stage v živo predvajala gledališke produkcije in ponudila redko priložnost, da ljubitelji umetnosti neposredno iz svojih dnevnih sob doživijo umetnost panevropskega gledališča. V mešanici kulture in tehnologije festival OpenStage presega geografske in fizične ovire, kar omogoča dostop do kakovostnega gledališča za vse.

Festival bo 15. 4. ob 18. uri odprlo predvajanje odmevne igre.
Festival bo 15. 4. ob 18. uri odprlo predvajanje odmevne igre. FOTO: Arhiv organizatorja

Festival bo odprlo predvajanje odmevne igre Jazz slovenskega Mestnega gledališča ljubljanskega – produkcije, znane po svoji privlačni pripovedi v režiji Nejca Gazvode. Jazz ni samo gledališka predstava, ampak je potovanje skozi čas, ki odraža globine in razsežnosti sodobnih človeških odnosov. Je lepo in žalostno, hkrati pa smešno in grenko, kot je življenje samo.

"OpenStage ni zgolj festival. To je gibanje za bolj vključujoče, dostopne in trajnostne kulturne izkušnje," pravijo ustvarjalci Tretjega odra. Lado Bizovičar, eden izmed najbolj priznanih slovenskih igralcev in vizionar za projektom iniciative OpenStage, pa dodaja: "Presegamo ovire in prinašamo bogat mozaik evropskega gledališča v domove tisočih ne glede na njihove fizične sposobnosti ali geografsko lego."

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

medŠihtom
03. 04. 2024 21.13
+1
spet so dali takega ki bo stranke stran podil s svojo nesimpaticnostjo in polnostjo samega sebe. jok.