Domača scena

Leteči Gruzijci navdušili občinstvo v prestolnici

Ljubljana, 16. 04. 2024 20.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Alen Podlesnik, K. Z.
Komentarji
0

V Cankarjev dom pa so prileteli Leteči Gruzijci, ki po svetu strežejo s spektaklom, ki popelje skozi glasbeno zgodovino in tradicijo gruzijskega plesa. Skoraj 100 plesalcev očara z akrobacijami in kostumografijo – plesalci v šovu zamenjajo do 800 kostumov. Podrli so tudi rekord s stoječimi ovacijami – v milanski Scali, ko so zaradi navdušenega občinstva zaveso dvignili kar 14-krat.

Gruzijski nacionalni balet Sukhishvili, ki je s svojimi nastopi na svetovnih odrih očaral že več kot 90 milijonov ljudi, je nastopil tudi na odru Gallusove dvorane Cankarjevega doma. V dveh urah se je zvrstilo več kot 100 plesalcev, ki so občinstvo popeljali skozi glasbeno zgodovino in tradicijo gruzijskega plesa. Med drugim so postregli z dih jemajočimi akrobacijami ter izjemno kostumografijo in tako navdušili različne generacije.

"To je nekaj čarobnega," pravi plesalec David Chanishvili , plesalka Ana Koridze pa dodaja:"To je ogromno energije, ki se pretaka med umetnikom in občinstvom. To je tako močno in veliko. Želijo si več. Dve uri in želijo si še več, več in več."

"Običajno imamo povsod stoječe ovacije. Občinstvo je običajno zadovoljno po naših nastopih. Za plesalce je zelo pomembno, da lahko občutijo topel sprejem in takšne odzive našega občinstva," pa nam je zaupala Nino Sukhishvili, vodja ansambla. Chanishvili pa dodaja: "Nihče ne pleše tako kot Gruzijci. To je naša tradicija in zgodovina. Ko gledate naš ples in naš šov, lahko vidite, kaj je Gruzija."

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.