Domača scena

Marko Baloh za dober namen kolesaril 12 ur

Ljubljana, 31. 03. 2024 15.39 | Posodobljeno pred 20 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Alen Podlesnik, K. Z.
Komentarji
1

S športom se običajno ukvarjamo zase, ultramaratonski kolesar Marko Baloh pa že osemnajsto leto zapored kolesari za druge. Skupaj s številnimi znanimi obrazi je kar 12 ur premagoval kolesarske kilometre in zbral sredstva za nakup 50 paketov sadja in zelenjave za družine v stiski.

Ultramaratonski kolesar Marko Baloh je v družbi drugih dobrosrčnih kolesarskih navdušencev in vrhunskih slovenskih športnikov kar 12 ur premagoval kolesarske kilometre ter zbiral sredstva za nakup paketov sadja in zelenjave za družine v stiski. Skupaj so na dogodku zbrali sredstva za nakup kar 50 paketov.

Marko Baloh je tudi letos za dober namen kolesaril 12 ur.
Marko Baloh je tudi letos za dober namen kolesaril 12 ur. FOTO: POP TV

Marko Baloh je že 18. leto zapored dobrodelno kolesaril. V 12 urah, ultramaratonski kolesar je namreč pedala na sobnem kolesu poganjal od 10. do 22. ure, je dogodek povezal veliko dobrosrčnih ljubiteljev kolesarjenja. Na tokratnem dobrodelnem kolesarjenju je s povprečno hitrostjo 39 kilometrov na uro prevozil kar 472 kilometrov in premagal 2490 višinskih metrov. Med udeleženci dogodka so bili tudi številni uveljavljeni slovenski športniki in športnice, kot so Timi Zajc, Žak Mogel, Robert Kranjec, Štefan Hadalin, Mitja Petkovšek, Samo Jeranko, kolesarke Kolesarskega društva Rog in drugi.

"Predvsem rad kolesarim. Drugače pa gre za dobrodelno stvar. Ko smo začeli, nismo niti sanjali, da bo trajala 18 let. Začeli smo z osmimi urami in zdaj prišli na 12 ur. Najbolj pomembna sta dobrodelnost in druženje," je povedal Baloh in dodal, da načeloma vsi uživajo v kolesarstvu z dobrim namenom. 

Kolesarjenja z Balohom se je udeležil tudi Štefan Hadalin.
Kolesarjenja z Balohom se je udeležil tudi Štefan Hadalin. FOTO: POP TV

Kolesarjenja za dober namen se je udeležil tudi smučar Štefan Hadalin. "Glede na to, da sem zdaj že nekaj mesecev upokojen, je ena ura na sobnem kolesu zame že kar nekaj časa, bomo pa to za dober namen oddelali, seveda. Rad sem del dobrodelnih projektov, ker rad pomagam na kakršen koli način že in me to izpopolnjuje," je povedal, ob tem pa kolesarjenje ob Balohu opisal, kot da se je sam postavil v vlogo novinarja in dela intervju z njim, saj ga zanimajo podrobnosti iz kolesarjeve uspešne kariere.

Dobrodelnega kolesarjenja se je kljub poškodbi ramena udeležil Timi Zajc.
Dobrodelnega kolesarjenja se je kljub poškodbi ramena udeležil Timi Zajc. FOTO: POP TV

"Lepo je, da če imamo čas, pridemo na takšno dobrodelno akcijo, pomagamo in naredimo nekaj dobrega," pa nam je povedal smučarski skakalec Timi Zajc.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SlepiSlovenc
31. 03. 2024 20.52
+1
Super. Meni je ratalo piti tolko časa.