Domača scena

Na biljardu z Benijem in Anito

Leipzig, 07. 04. 2024 08.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Tina Hacler
Komentarji
5

Da je najboljši slovenski napadalec spreten z nogometno žogo, smo lahko že večkrat videli na televizijskih zaslonih ali pa v živo na stoženski zelenici. Mi pa smo se lahko prepričali, da to ni edina okrogla stvar, s katero je spreten Benjamin Šeško. Prav tako dobro se znajde z žogico za namizni tenis in kroglami za biljard. Ko smo ga obiskali v Leipzigu, je s svojo igro pošteno namučil našo ekipo. Ob njem je igralo tudi njegovo dekle, Anita, ki se je veselo smejala, saj s svojo tekmovalnostjo nikoli ne prizanaša niti njej.

Snemanje prispevka za tretjo oddajo Vsi za naše!, s katero bomo slovensko nogometno reprezentanco pospremili na evropsko prvenstvo, nas je februarja popeljalo v Nemčijo, kjer si 20-letni Benjamin Šeško od lani služi kruh s svojimi mojstrovinami z okroglim usnjem. 

Pogovor pa se ni vrtel samo okoli nogometa. Z njim smo odšli na večerjo, se vozili po mestu, skočili na panoramsko kolo, pomerili pa smo tudi v partijah biljarda in namiznega tenisa. Medtem ko se je Beni pomeril z našim novinarjem Božidarjem Bulatom ter snemalcema Alešem Boskovičem in Borutom Jermanom, sva z Anito s klopi opazovali fante, ki so igro vzeli nadvse resno.

"Beni je vedno tak," pravi prikupna temnolaska, ki je ukradla srce nadarjenega nogometaša. "Ni tekmovalen samo na igrišču, vedno se trudi zmagovati, niti meni ne prizanaša samo zato, ker sem dekle oziroma njegovo dekle. Vedno me spodbuja, da moram dati vse od sebe," pripoveduje, kako se redno udeležujeta različnih športnih iger.

Javnost je za njuno zvezo izvedela prek objav na družbenih omrežjih, objavila sta denimo posnetek s kratkega oddiha v Dubaju. Z nogometnim svetom je bila Anita povezana že prej, saj je njen brat Boris igral za NK Bravo. "Mama pa je pekla burek za vso ekipo," v smehu dodaja.

Beni in njegovo dekle Anita med igro biljarda
Beni in njegovo dekle Anita med igro biljarda FOTO: 24ur.com

Zdaj skupaj v Leipzigu živita že nekaj mesecev. Čeprav se Šeškova tržna vrednost meri v milijonih, Transfermarkt je konec marca njegovo vrednost dvignil na 40 milijonov evrov, s čimer je prehitel tudi slavnega Atleticovega vratarja Jana Oblaka, Anita ostaja na tleh: "Mojega rdečega clia vsi poznajo," v smehu opisuje svoj mali avtomobil, za katerega pravi, da ga klubski varnostniki prepoznajo že od daleč. Uči se nemško, našla si je tudi službo, do katere se vsak dan vozi skoraj celo uro, jemlje pa jo povsem resno. Tako denimo ni mogla niti na zgodovinsko slavje na tekmi s Kazahstanom, ko si je Slovenija po 24 letih priigrala tako težko pričakovano uvrstitev med najboljše reprezentance v Evropi.

"Zame je to še vedno moj Beni," pravi, ko se zasanjano zazre vanj, medtem ko ta spet uspe zadeti svojo polno kroglo v izbrano luknjo na mizi za biljard. Pravi, da nikoli ne bo pozabila, kako se je denimo za en dan s taksijem pripeljal iz Salzburga, kjer je takrat igral, da bi ji nudil oporo ob zdravstvenih težavah.

Kramljanja je konec, saj jo Beni že kliče za igro dvojic, po biljardu sledi še spopad v namiznem tenisu. Nekaj utrinkov si lahko ogledate v priloženem videoposnetku zgoraj, več o Benjaminovem življenju v Leipzigu pa boste torej lahko izvedeli v ponedeljkovi oddaji Vsi za naše!, ki bo zvečer na sporedu takoj po kulinaričnem šovu Masterchef Slovenija.

'Vsi za naše!' z Benjaminom Šeškom
'Vsi za naše!' z Benjaminom Šeškom FOTO:

Nogometne heroje bomo na Euro pospremili tako, kot se spodobi – in kot še niste videli. Vabljeni v družbo Gregorja Trebušaka in Sanje Modrić vsak ponedeljek zvečer po oddaji MasterChef Slovenija na POP TV in VOYO. Vsi za naše!

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

komercialka
08. 04. 2024 21.14
+2
Tovarna sladkorja Ormož znova odpira svoja vrata.
Mahone7
07. 04. 2024 13.37
+2
Taksnega pederiranja se generacija, ki se je na EP ter SP uvrstila ni dozivela.
Malo_sutra
07. 04. 2024 13.10
+8
Anita čaka preiimek šeško pa je rešena, pola meni pola tebi ☺️ #ljubav
bad-grandpa
07. 04. 2024 11.17
+7
Bolj bedne oddaje pa že dolgo ne
IvanJaJo
07. 04. 2024 09.41
+2
Bedarije🤣💆‍♀️💆‍♂️ Jutri boste pa pri 🌯 v Trstenjaški kleti 🤣💆‍♀️💆‍♂️🤤🙏🤲🐑👏👏😂