Domača scena

Nina Grilc: Marko nam je skozi deskanje dal toliko lepih spominov

Ljubljana, 26. 03. 2024 20.51 | Posodobljeno pred 26 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Ota Širca Roš, K.A.
Komentarji
2

Ob izteku smučarske sezone so se prijatelji ter člani družine preminulega deskarja Marka Grilca že tretjič družili na Grilo memorialu na avstrijskem smučišču. Pred tremi leti se je oče dveh otrok in tretjega na poti med deskanjem smrtno ponesrečil, žena Nina in otroci pa v družbi prijateljev z vseh koncev sveta na snegu nadaljujejo njegovo poslanstvo, predajanje znanja mlajšim deskarjem. Po očetovih stopinjah že zelo suvereno stopata tudi hčerka Ema in sin Maxx, celo že dveletna Alaska.

Nina Grilc je po usodni nesreči moža, deskarja na snegu Marka Grilca, ostala sama s tremi otroki. O njeni moči in njenem pogumu je bilo povedano že veliko, memoriali, s katerimi ohranja spomin na pokojnega moža, pa njeno željo in moč zgolj potrjujejo. "Vsakič znova sem ganjena in presenečena, kako se ljudje z veseljem udeležijo naših dogodkov in kako z nami skupaj ohranjajo Markota in njegovo zapuščino," je povedala v našem studiu in dodala, da je to pravzaprav cilj njenega dela.  

Na že tretjem memorialu so se po smučišču, Marku v spomin, ponovno spustili številni deskarji na snegu. Poleg tega so se deskanja učili tudi najmlajši, saj so organizirali smučarske šole. Tokrat so se učili tudi 41 trikov za Grilota, saj bi deskar letos praznoval 41 let. Vremenske razmere so bile spremenljive, a Nina pravi, da je to Markov podpis. "Na vseh njegovih dogodkih imamo celo mavrico vremenskih pojavov," je potrdila. 

Z memoriali ohranjajo spomin na Marka.
Z memoriali ohranjajo spomin na Marka. FOTO: POP TV

Čeprav je moža izgubila na njegovi tako ljubi deski, sama še vedno deska na snegu, sledijo pa ji tudi otroci. "Marko nam je skozi deskanje dal toliko enih lepih spominov, ljubezni in moj cilj je bil, da to ohranim za otroke. Da ohranim te spomine, ta užitek in to veselje do gora, deskanja in s tem ohranim tudi njega," je razkrila svojo odločitev. "Kar se je zgodilo Markotu, ni bila tipična situacija, zato sem to vzela kot nekaj, kar bi se mu lahko zgodilo kjerkoli. Ne želim, da otroci izgubijo to, kar jim je sam v času življenja, lahko dal," je še čustveno zaključila. 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AxisDeus
26. 03. 2024 21.26
+2
Občutek imam, da ga vsi poznamo "po smrti" in zelo javnem in obeleženem trpljenju njegove žene oz. vdove. To se mi zdi prav.
Qwertzuiop
27. 03. 2024 08.36
+2
Mi smo ga poznali z družbenih omrežij, in moram reči, čeprav so samo slike in kratki videi, se je Marko zdel res simpatičen in je imel res rad svojo družino. Tako da, kapo dol Nini, verjetno bi raje še naprej javno obeleževala družinske trenutke skupaj s svojim možem, kot pa da morajo preživljati to tragedijo, kakor pač znajo.