Najini mostovi

Nini Ivanič načrti za 20. obletnico poroke splavali po vodi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
A.R.
KOMENTARJI
26
Priljubljena slovenska igralka Nina Ivanič, ki jo lahko spremljamo v vlogi medicinske sestre Dragice v seriji Najini mostovi na POP TV, in njen mož Matjaž Rep praznujeta 20. obletnico poroke. Nina nam je zaupala, da so načrti za praznovanje splavali po vodi ter kaj je po njenem menju tisti recept za uspešen zakon.

Nina Ivanič pravi, da je bilo v 20 letih zakona veliko vzponov, ampak tudi kakšni padci, kar je seveda povsem normalno.
Nina Ivanič pravi, da je bilo v 20 letih zakona veliko vzponov, ampak tudi kakšni padci, kar je seveda povsem normalno.FOTO: Ksaver Šinkar

Nina Ivanič in Matjaž Rep sta si poročne zaobljube izmenjala 18. marca 2000 na Bledu, cerkveni obred pa sta imela na otoku. Priljubljena slovenska igralka nam je zaupala, da sta imela z možem posebne načrte za ta jubilej, a sta jih morala zaradi trenutnih razmer v državi in nevarnosti koronavirusa spremeniti.

"Z Matjažem sva želela izpeljati poseben dogodek, vse je bilo že organizirano. Na dan najine obletnice poroke bi morala z otrokoma in v ožjem družinskem krogu proslaviti in podoživeti najin poročni dan izpred dvajsetih let. Vse sva imela že pripravljeno, ampak je zaradi trenutnih razmer v državi vse padlo v vodo," je za 24ur.com povedala Nina, ki si je kljub vsemu z možem pričarala nepozaben dan v nar

Nina in njen mož Matjaž sta praznovala 20. obletnico poroke.
Nina in njen mož Matjaž sta praznovala 20. obletnico poroke.FOTO: osebni arhiv

"Zelo zgodaj zjutraj sva se podala v hribe, povzpela sva se na dva vrhova. Približno pet ur sva bila v naravi, kjer ni bilo nikogar, na samem. Ko sva prišla domov, sta nama sinova pripravila slavnostno kosilo. Potem pa smo med gledanjem poročnega albuma obujali spomine na najin poročni dan."

Za uspešen zakon so seveda pomembni dobri medsebojni odnosi in tega se zaveda tudi Nina, ki pravi, da je včasih potrebno tudi sklepati kompromise in kaj potrpeti.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

"V 20 letih se marsikaj zgodi, človek je odnosno bitje in raste, se spreminja, zori prek odnosov. Skratka, noben odnos ni enostaven, kdaj moraš kaj potrpeti, se ugrizniti v jezik, narediti korak nazaj, se prilagoditi, sprejeti kompromise. Pomembno je da neprijetnih stvari ne odrivaš stran, ampak da se z njimi soočiš. V 20. letih sva marsikaj doživela: bili so vzponi, padci ... Ob vsaki krizi, ko sva jo imela, sva vedno našla moč, motiv ali upanje za naprej. Nobena taka stvar, ki se nama je zgodila, ni bila nerešljiva ali nepremostljiva."

Če bi obstajal recept za uspešen zakon, bi ga verjetno vsak izmed nas uporabljal. Pa vendar, kaj je po Nininem mnenju ključno za srečen zakon: "Recept za uspešen zakon je po mojem mnenju to, da je obema partnerjema v prvi vrsti najpomembnejši zakon in dobri odnosi ... Ker če ti je to pomembno, potem si pripravljen za to tudi kaj narediti, se potruditi, potrpeti. Za uspešen odnos sta potrebna oba in tega se moramo zavedati. Kdaj pa se je treba tudi prilagoditi in trud je slej ko prej poplačan. Vredno je ..."

Najini mostovi
Najini mostovi