Domača scena

'Rada imam nove izzive. Ti mi dajejo občutek, da sem živa'

Ljubljana, 28. 07. 2018 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Dijana Žiberna je vedno nasmejana voditeljica oddaje Pazi, kamera!, ki že enajst let skrbi za naše trebušne mišice. Je aktivna in navihana voditeljica, ki ima rada red, vse kar dela, dela stoodstotno. Na vse pa gleda s pozitivne strani in verjame, da se da s pogovorom rešiti veliko stvari.

"Televizija ni le služba, ampak način življenja."
"Televizija ni le služba, ampak način življenja." FOTO: Kanal A
Oddaja Pazi, kamera!, ki prinaša na male ekrane vedno nove in zabavne prigode iz najrazličnejših in nevsakdanjih situacij, je na sporedu že enajst let, večino časa pa stoji pred kamero simpatična Dijana Žiberna. "Sama nisem zbrala poguma, da bi se prijavila na avdicijo. Želja je bila velika, a takrat si nisem upala sanjati, da imam realne možnosti, da me izberejo, a kolega me je priporočil takratni urednici, ki me je želela videti. Na avdicijo sem šla brez kakršnih koli pričakovanj, presenečena nad svojo sproščenostjo, pa sem se pred kamero obnašala suvereno in dajala sem vtis, kot da vem, kaj počnem. Tako živo se spominjam klica, ko so mi sporočili odločitev. To srečo res težko spravim na papir."
Rada imam nove izzive. Ti mi dajejo občutek, da sem živa.

Kako pa je bilo potem stati pred kamero? "Urednica Deja je krasna in človeku da občutek varnosti, zato pozabiš na tremo. Dejstvo pa je tudi, da nimam žive publike in mi je s tega vidika zagotovo lažje. Besedilo si pripravim sama, produkcijski proces mi je poznan, ljudje, s katerimi delam, so pravi profesionalci. Če gledam za nazaj, sem zagotovo bila med snemanjem prve sezone veliko bolj živčna, kot sem danes. Ampak to je proces 'odraščanja', ki ga je treba vzeti v zakup." In mimo je že enajst let ... "Nikoli si nisem mislila, da bo oddaja trajala toliko časa. Vsako sezono sem se spraševala - ali bo to zadnja ... pa ni bila ... Zdaj sem nehala šteti. Moja življenjska doba na televiziji bo pač trajala, kolikor bo (smeh). Do takrat jo vsako leto znova z veseljem pozdravljam."

Smeh je pol zdravja? "Definitivno. Sama se trudim življenje gledati s pozitivne strani, vem, da zveni klišejsko, ampak prepričana sem, da je to edina pot, da se človek počuti izpopolnjenega. Življenje mora oziroma je – hočemo ali nočemo sestavljeno iz dobrih in slabih trenutkov, tisti slabi nas naučijo ceniti dobre."

"Družina je in bo vedno prioriteta v mojem življenju"
"Družina je in bo vedno prioriteta v mojem življenju" FOTO: osebni arhiv
Simpatična voditeljica, ki ji televizija ni samo služba, ampak način življenja, je tudi v zasebnem življenju zelo aktivna: "Rada imam nove izzive. Ti mi dajejo občutek, da sem živa." A od vsega ji je družina tista, ki je vedno na prvem mestu: "V življenju imamo vsi prioritetno lestvico in pri meni na prvem mestu kraljuje družina. Tako je od nekdaj." Dijana je namreč mamica dve leti staremu Timu: "Kot večina bodočih mamic sem tudi sama prebrala precej literature v nosečnosti. Priznam, poskušala sem vse pridobljeno znanje prenesti tudi v prakso. Ne bom rekla, da je bilo branje brez koristi, nikakor ne. Se pa zgodi še marsikaj, na kar te nihče ne more pripraviti. Precej velik izziv je zame predstavljalo dejstvo, da je mož odšel na vojaško misijo, ko je bil Tim star le pet mesecev, sama sva potem preživela naslednjih sedem mesecev. Očija sva zelo pogrešala, ampak sva se dobro znašla kljub njegovi odsotnosti. Tim me je v tem obdobju naučil, da je popolnoma ok, če nimam ves čas vsega pod nadzorom. Včasih sem imela občutek, da mi s pogledom sporoča: mami sprosti se, dobro nam gre."
Pazi, kamera pasica
Pazi, kamera pasica FOTO:

Kljub pestremu in aktivnemu življenju, pa si je treba vzeti tudi čas zase: "Po rojstvu Tima in precejšnji odsotnosti moža sem se morala sprijazniti z dejstvom, da ne zmorem več vsega. Včasih sem bila na 'šuštah' 24/7. Sedaj pa preprosto ne gre več. Tako se po novem učim ležati brez slabe vesti. Vzamem si 20 minut, ko preprosto ne delam nič. Pač ždim. Se pa trudim ponovno vrniti na urnik jutranje treninge, ki so bili moja stalnica. Budilka tako po novem spet zvoni ob 5h zjutraj."
 
Pazi, kamera! Pa bo v novi sezoni malce drugačna, namreč dodali bodo tudi posnetke gledalcev, zato vabijo vse, ki imajo doma smešen ali prikupen posnetek, da naj ga pošljejo v oddajo. "Prepričana sem, da se vsem nam na dnevni bazi zgodijo zanimive, smešne, neobičajne situacije, ki zagotovo zanimajo naše gledalce. Vem, da imamo Slovenci zabavno plat, le nekoliko poguma moramo zbrati in to deliti z ostalimi. Tako upam in si želim videti čim več dogodivščin, " še doda voditeljica.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.