Domača scena

Rekordna udeležba in uspešna dobrodelna akcija na teku za ženske

Ljubljana, 26. 05. 2024 19.57 | Posodobljeno pred 29 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Alen Podlesnik, Tjaša Železen, K. Z.
Komentarji
4

Ljubljanski park Tivoli pa so v soboto ponovno zavzele rožnate tekačice. Na 18. DM tek za ženske se je letos pod sloganom Žensko zdravje, prijavilo rekordno število udeleženk. Z njihovo pomočjo je uspela ena največjih dobrodelnih akcij za žensko zdravje.

Uspešno so zaključili že 18. dm tek za ženske, ki je letos potekal pod okriljem aktualne teme 'Žensko zdravje'. Dogodek je znova pritegnil izjemno število udeleženk, saj je bilo prijavljenih rekordno število tekačic. Skupaj s pomočjo tekačic so v dobrodelne namene donirali kar 13.644 paketov higienskih vložkov.

Teklo je rekordno število udeleženk.
Teklo je rekordno število udeleženk. FOTO: Žiga Intihar

V okviru letošnjega dogodka za ženske so se organizatorji zavezali k posebni dobrodelni akciji, s katero želijo prispevati k izboljšanju ženskega zdravja in poudariti pomen podpore ženskam v stiski. Od vsake prodane startnine so donirali dva paketa vložkov organizaciji Anina zvezdica. Z zbranimi sredstvi bo dobrodelna organizacija vložke razdelila ženskam, ki jih menstrualna revščina najbolj prizadene.

Ustanoviteljica Anine zvezdice, Ana Lukner Roljič, povedala: "V 15. letih delovanja Anine zvezdice sem spoznala nešteto žensk, ki vsakodnevno bijejo bitko za osnovno preživetje. Ženska s svojo skrbnostjo, ljubeznijo in neskončno voljo lahko doseže vse. Zato mi tovrstna dobrodelna kampanja toliko pomeni. Da ženskam v težkih trenutkih zagotovimo in pomagamo z izdelki, ki jim resnično pridejo prav. Menstrualna revščina je resna težava, ki vpliva na zdravje, izobrazbo in dostojanstvo številnih žensk v naši skupnosti. Ta donacija nam bo omogočila, da mnogim ženskam in dekletom zagotovimo dostop do osnovnih higienskih potrebščin, kar bo pozitivno vplivalo na njihovo vsakodnevno življenje. Ponosna sem, da skupaj pomagamo in apeliram na vse, da se moramo vsak trenutek zavedati, da je vsak izmed nas lahko iz danes na jutri v težki situaciji, in da to ne zmanjšuje naše vrednosti. Spoštovati se moramo, poslušati in slišati. Moramo odpreti srce in biti prijazni."

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Blue Dream
27. 05. 2024 13.48
+1
pol se je pa uscal popoldne
Anion6anion
26. 05. 2024 21.18
+1
Je hrošček preživel?
AMZS
26. 05. 2024 20.14
+2
Magnifico bi tu lahko imel koncert.
Delavec_Slo
26. 05. 2024 20.08
+3
LEPO, KAJ NAŠE NIKE PA NI BILO, KI JE PRI VSAKI STVARI ZRAVEN-ZA ŽENSKE SE GRE!!