Simona Weiss bi praznovala 57. rojstni dan: Goran Šarac o pokojni ženi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
K.D. /
KOMENTARJI
20
Pokojna pevka, ki je v 80. in 90. letih obogatila slovensko glasbeno sceno, bi praznovala 57 let. Goran Šarac je za naš portal spregovoril o pokojni ženi ter spominu nanjo ter na praznovanje njenega rojstnega dne.

Simona Weissbi danes, na 29. april, praznovala 57. rojstni dan. Spomin nanjo je na Facebooku obudil njen možGoran Šarac, ki je zapisal: "Za mnoge pevka, psihologinja, za nas pa mama in soproga. V ta svet je bila rojena, da slovenskim ljudem s svojimi čustvenimi pesmimi prinaša radost, ljubezen in veselje. Hkrati pa širi upanje, da je lahko mali človek uspešen in spoštovan. Zato so jo klicali 'kraljica ljudskih src'. Svojim bližnjim pa je bila predana do konca. Naj na ta dan, ki je bil za nas vesel, obudimo spomin nanjo s pesmijo." Spodaj je pripel besedilo pesmi Ena želja. 

Simona Weiss bi praznovala 57 let.
Simona Weiss bi praznovala 57 let.FOTO: Facebook

Gorana smo povprašali, kako se spominja praznovanja ženinih rojstnih dni v njenih zadnjih letih pred smrtjo leta 2015."Ravno aprila 2015 si je želela, da se zbere širša druščina prijateljev, a je zaradi slabega vremena to odpadla,"je za naš portal povedal Šarac in dodal, da so želeli praznovanje prestaviti na mesec maj, a se na koncu praznovanje nikoli ni zgodilo: "Žal se ta želja ni izpolnila, ker se je pojavila bolezen."

Prijel se je je vzdevek 'kraljica ljudskih src'.
Prijel se je je vzdevek 'kraljica ljudskih src'.FOTO: Facebook

Spominja se, da je bil Simonin rojstni dan vedno dan veselja, dan, ki so ga z veseljem pričakovali. "To je bil praznik, ki je omogočal, da se je zbrala družina. Simona pa je bila vešča kulinarike in nas je vse bogato kulinarično razvajala."

Simona Weiss se je 29. aprila 1963 rodila v Mariboru, Slovenija pa jo je spoznala 1984, ko se je pojavila na tekmovanju za Miss Slovenije v okviru tekmovanja za Miss Jugoslavije. Leta 1985 se je zaradi ljubezni do Gorana preselila v prestolnico in kmalu se je začela njena glasbena kariera. Simona je najbolj znana po hitih, kot so Mati, Edini moj, Vzela sem si Štajerca, Pet poljubov in druge.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke