Domača scena

Slovenci znova dokazali, da premoremo ogromno plesnega talenta

Ljubljana, 21. 04. 2024 20.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Anastasija Jović, E.M.
Komentarji
1

Na Libero Dance festivalu v Ljubljani so se zbrali plesalci vseh starosti in plesnih zvrsti, ter dokazali, da premoremo ogromno plesnega talenta. Bomo koga med njimi kmalu spremljali tudi na odru šova Slovenija ima talent?

Na festival so prišli plesalci z vseh koncev Slovenije. "Vedno znova trdim, da je Slovenija plesna velesila in mislim, da kar gradimo standarde plesa, v Evropi predvsem," je prepričana Azra Pucko, vodja in soustanoviteljica festivala.

V Mini galo solistov in dvojic se je uvrstilo 12 koreografij, zmagala je Bina Podjed. V Grand galo pa se je uvrstilo 12 skupin in formacij, zmago pa so slavili Jay dance studio, s koreografijo Mas Que Nada.

Karin, ena od plesalk, ki je bila za svojo točko nagrajena, pravi, da pleše že od četrtega leta ter da jo to zelo veseli. "Najlepše je to, da plešem," je prepričana mladenka, ki si bo ta dan tudi zaradi nagrade zelo zapomnila.

Na plesnem parketu smo videli Julijo, za sodniškim omizjem pa Tatjano, ki smo ju kot plesalki spoznali v šovu Slovenija ima talent. "Gledali smo čim več tehnike, čim več interpretacije in iskali nove mlade talente," je povedala Tatjana. "Mislim, da morajo današnji plesalci izkusiti več odrov, več samoiniciative."

Zato smo vprašali, koliko bi jih nastopilo na odru Slovenija ima talent in prejeli več kot očitno pritrdilne odgovore. Zato še dobro, da se bodo plesni talenti na odru Libera Dance Festa lahko ponovno preizkusili že 15. in16. junija v Avditoriju v Portorožu na poletni ediciji festivala. 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

OrodniK
21. 04. 2024 20.42
+1
Res je, ful smo talentirani, da smo sposobni še vedno plesati goli in bosi... to gre le čei gra golobend....🤣