Slovenski modni oblikovalec oblekel Severino

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
Polona Jambrek / ...
KOMENTARJI
17
Slovenski modni oblikovalec Peter Movrin se je podpisal pod kreacije, ki jih na svoji turneji The Magic Tour nosi hrvaška pevka Severina. Kreacije je oblikoval skupaj z Metodom Črešnarjem in dejal, da je bilo zaradi različnih vizij glede videza pevke in ostalih nastopajočih, potrebnih veliko usklajevanj.

Kreacije sta Peter Movrin in Matod Črešnar prilagodila Severininemu karakterju seksi ženske in umetnice, zato so zapeljive in hkrati klasično odštekane. Movrin je povedal, da je izjemno počaščen, da je lahko sodeloval s Severino in dodal, da je bilo pri delu potrebnih veliko dogovarjanj.

"Ta koncert zahteva veliko usklajevanj – režiser ima svojo zgodbo, mi imamo neko vizijo, potem ima tudi Severina drugo vizijo in treba je upoštevati, da so tukaj še plesalci, orkester, spremljevalni pevci ... Ogromno enih kostumov, ampak je bilo zelo zanimivo," je za oddajo 24UR povedal oblikovalec. Na koncu pa je še dodal, da je počaščen, da je lahko spet sodeloval s talentiranim Metodom Črešnarjem.

Movrin, ki trenutno ustvarja v Londonu, pa je v svoji karieri navdušil že različne glasbenike, sodeloval je namreč že z Lady Gago, Beyonce in Björk. Pohvali se lahko tudi s svojim sodelovanjem z modno hišo Alexandra McQueena, že dvakrat pa je je osvojil nagrado Elle Style Awards za najboljšega oblikovalca leta. Eden od njegovih uspehov pa je brez dvoma tudi ta, da je sodeloval s podjetjem Louboutin, za katerega je oblikoval modno kolekcijo in kampanjo športnih copatov.