Domača scena

Kaj pravi sodniška trojka o novi sezoni MasterChefa in novostih?

Ljubljana, 05. 03. 2024 20.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Alen Podlesnik, Simon Vadnjal, A. J.
Komentarji
3

V ponedeljek, 18. marca, je dan D za novo generacijo kuharskih talentov iz šova MasterChef Slovenija. Kuharske izzive svežih 15 kandidatov za 50 tisoč evrorov nagrade boste lahko na POP TV spremljali štirikrat na teden, od ponedeljka do četrtka. Letos bomo poleg Luke in Karima še bolje spoznali tudi novega sodnika Mojmirja Šiftarja.

Najbolj očitna novost nove sezone je nov sodnik - Mojmir Šiftar, ki pravi, da bo ta nova izkušnja zanj lažja, kot je bila za Luko in Karima: "Že v prvi sezoni MasterChefa nista imela nikogar,  na kogar bi se lahko oprla, nekoga izkušenega, ki ve, kako se obnašati pred kamero in v vlogi sodnika. Tako da mislim, da sem tu v prednosti pred njima, sigurno". Izkušena sodniška kolega pa mu nista ostala dolžna in sta kaj hitro vrnila žogico - a o njem le z izbranimi besedami: "Zelo dobro se je ujel v to ekipo. Sicer je še malo nebrušen diamant, malo še potrebuje. Ampak vsak dan je bolj brušen, to zanj počneva midva, zato mu gre iz dneva v dan boljše," je začel Karim Merdjadi. Luka Jezeršek pa je k temu dodal: "Priznam, da me na ulici pogosto ustavijo in vprašajo, kakšen je nov sodnik in tako naprej. Jaz pa jim odvrnem, da počakajmo do konca prve sezone, naj se izkaže, gledalci si ga kar oglejte - potem pa bomo komentirali".

Sodniki MasterChef Slovenija
Sodniki MasterChef Slovenija FOTO: POP TV

Ustvarjalci šova pa za jubilejno deseto sezono obljubljajo kar nekaj novosti: med drugim tudi Boj za imuniteto, pri katerem bodo sodelovali znani slovenski chefi. Tekmovalcem bodo zastavili izziv, najboljši pa bo dobil imuniteto. Priložnosti za nas gledalce, za učenje novih kuharskih veščin, bo tokrat še več: "Je v letošnji sezoni zelo veliko kuhanja, zato ker smo iz šestintridesetih epizod, presedlali na petdeset epizod. To pomeni, da res veliko kuhamo. Pravzaprav je ta ritem, ta tekmovalni tempo - kar naporen in ta naporn ni zanemarlji," nam je razkril Luka o vsem, kar lahko letos pričakujemo. Še sreča, da vsaj pri eni oddaji v novi sezoni tekmovalci ne bodo ne kuhali ne tekmovali, saj prihaja MasterClass - oddaja, posvečena le kuharskim demonstracijam sodnikov in kuharskih gostov.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tomahawk
06. 03. 2024 08.39
+1
Anion6anion mislim da so ti sodniki dali nekaj kuharije čez v življenju in šolanj tudi in da jim marsikdo ni do gležnja z mano vred. Tut na izpitni vožnji ne sedi cela slovenija v avtu s tabo ampak samo en iz komisije in odloča al si za na cesto al nisi. Tut v šolah te ne ocenjuje cela slovenija. Mal spoštovanja no. Če si pa boljši pa vsa čast dokaži bom z veseljem pogledu tvoje mojstrovine.
Perrun
05. 03. 2024 21.34
+2
lahko bi bila tudi kaka ženska
Anion6anion
05. 03. 2024 21.00
+0
Kaj pravijo? Mi trije smo najboljši , ni boljšega od nas. Naš okus je merodajen za celo Slovenijo...