Domača scena

Stevo ob 30-letnici ustvarjanja izdal priročnik za vse frizerje

Ljubljana , 23. 04. 2024 20.59 | Posodobljeno pred 27 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Stevo Pavlović je priznani frizerski mojster, ki na sceni deluje že 30 let. Ob tem posebnem jubileju se je svoji karieri odločil dati prav poseben mejnik. Izdal je monografijo, za katero je prepričan, da bo pomagala ne le slovenskim ustvarjalcem pričesk, temveč tudi drugim. Na predstavitev nove knjige z naslovom Art of Hair so ga prišli podpret številni znani obrazi, ne le iz Slovenije, temveč tudi iz tujine.

Stevo Pavlović s svojimi frizerskimi mojstrovinami navdušuje že 30 let. Tako pomembna prelomnica je čas za veliko praznovanje, a Stevo se je odločil, da jo bo proslavil na svoj način. Izdal je prvo frizersko monografijo z naslovom Art of Hair, v kateri je na papirju združil vse svoje izkušnje. "Monografija je pika na i moji karieri in je zvezda, ki bo kazala pot drugim frizerjem. V regiji poznam veliko strokovnjakov na tem področju, ki imajo za seboj spoštljiv opus ustvarjanja, zato pričakujem, da se bodo tudi oni opogumili. Občutki ob izdaji so prekrasni, saj sem uresničil še ene sanje," je povedal ob predstavitvi knjige. 

Stevo z ženo Branko
Stevo z ženo Branko FOTO: Nenad Cakić

Ob izdaji je za vse, ki so mu poleg družine in prijateljev v njegovi karieri stali ob strani, pripravil posebno druženje v svojem ljubljanskem salonu. Tam so se zbrali številni slovenski in tuji mojstri frizerstva iz Bostona, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Makedonije in Črne gore, ter prepoznavni predstavniki sodobnih umetniških krogov. "Izjemno sem počaščen in vzhičen, da so me na ta pomemben dan podprla velika imena iz frizerskega sveta. Čeprav smo si konkurenti, mi je v veliko veselje, da se spoštujemo in slavimo frizerstvo kot umetnost," je dejal in se zahvalil svoji mentorici Meti Podkrajšek, obenem pa tudi svoji ženi Branki, sinu Urošu in hčerki Ani, ki ga je podpirala iz Londona. 

Dogodek je povezoval igralec Klemen Slakonja, dogajanje pa je s svojo glasbeno spremljavo ob sprehodu manekenk za pričeske popestril tudi mednarodno uveljavljeni čelist Bernardo Brizani. Nad njegovim delom so bili navdušeni tudi številni njegovi stanovski kolegi. "Je velik frizer, ki je dosegel najvišje vrhove svetovnega frizerstva, nastopil na prestižnih odrih in kar je najbolj pomembno – je član srčne skupine znanih frizerjev, ki pomagajo otrokom, obolelim za levkemijo," je povedal Peter Klinc, Mitja Sojer - Mič pa je dodal: "Frizerstvo je najlepši in najbolj ustvarjalen poklic na svetu, vse skupaj pa dobi še večjo dimenzijo, če nekdo svoje kreacije predstavi v knjigi."

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.