17°C

Strta Hajdi: Naš kuža je čisto tiho zaspal ... za vedno

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
AVTOR
A.R. /
KOMENTARJI
61
Hajdi Korošec, poročena Jazbinšek, ki je pred leti kot deklica prepevala pesem Naš kuža, se je po vrnitvi s prvomajskega dopusta na Maldivih soočila z ogromno žalostjo. Za vedno se je namreč poslovil njen zvesti prijatelj, psiček Gucci, ki je bil z njo skoraj 12 let.

"Naš kuža je danes ponoči čisto tiho zaspal ... zaspal za vedno," je svoj iskren zapis na Instagramu začela Hajdi Korošec Jazbinšek.

"Težko opišem, kako sem žalostna, kako zelo sem žalostna. To je bil moj najboljši prijatelj, zaveznik, in vedno me je z veselim repkom pričakal. Včeraj pa, ko smo z družino prišli domov, ni mogel ... Vedela sem, da je nekaj narobe. Videla sem mu v očeh, kako zelo me je vesel, ampak telo ga ni več ubogalo ... Kot da me je čakal, da se še zadnjič vidiva, in potem je ponoči čisto tiho odšel ... Vem, da na lepše. Solze mi kar ne nehajo teči, ker vem, da tako lepa duša, kot je lahko žival, človek tega ni sposoben. In vedno sem rekla, da bolj kot spoznavam ljudi, raje imam pse. Človek človeku naredi marsikaj hudega, žival te ima samo rada, vesela je vsake pozornosti, objema, in ti nesebično vrača vso ljubezen, če jo le želiš."

Za konec se je z žalostjo v srcu poslovila od svojega zvestega pasjega prijatelja:"Gucci moj, počivaj v miru in toliko lepih spominov mi polni srce, da ti bom do konca življenja hvaležna, ker sem skoraj 12 lepih let imela možnost biti tvoja prijateljica. Naš kuža je odšel, ampak spomini mi bodo ostali. Počivaj v miru, srček moj."

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Hajdi se je nato oglasila v Instagramovi zgodbi, kjer je pojasnila, da se "ob takšnih trenutkih, kot je ta, človek še bolj zaveda, kako je vse minljivo in da naj poskušamo uživati vsako minuto, da se ne sekiramo zaradi bedarij, ker se skoraj vse da rešiti. Smrti ne more noben preprečiti, vse nas to čaka, zato je treba živeti vsak dan, kot da je naš zadnji."

Svojim sledilcem se je iz srca zahvalila za vso izkazano podporo, za vsako spodbudno besedo, ki ji je lajšala te težke in boleče trenutke.

Omenila pa je tudi, da se je med večinoma pozitivnimi komentarji seveda našel tudi očitek: "Je treba pa tut čist vse na Instagram dat." Kot je že večkrat dejala, se je z leti navadila imeti trdo kožo in ji zlobni komentarji ne pridejo do živega. Je pa priložnost izkoristila, da je povedala, da Instagram ni samo prostor, na katerem je vse videti popolno, ampak da želi svojim sledilcem pokazati, da je tudi sama včasih ranljiva in da s tem, ko pokažeš čustva, ni nič narobe.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

"Zakaj bi instagram profil moral biti neka maska popolnosti? Zakaj ne bi mogel s sledilci podeliti tega, da si samo človek, ko te kdaj tudi kaj potre, ko se kdaj ne počutiš dobro, ko kdaj trpiš. Kdo živi popolno življenje, lepo vas prosim? In zakaj bi bilo to narobe, če podeliš tudi čustva. Tukaj ne gre za to, da jaz iščem neko pozornost ali neko usmiljenje. Tukaj gre za to, da se razgalim kot človek s svojimi čustvi in pokažem, da sem tudi jaz ranljiva in da s tem ni nič narobe. Pomembno je, da se znaš pobrati, da znaš daš glavo gor in greš naprej, da preživiš te stvari, da se ne vdaš. Bolečina ostane in se nekako naučiš živeti z njo in tako je prav. Veš, koliko bo še lepih trenutkov. Mogoče pride tudi nov kuža, ne vem ..."

Hajdi je v preteklosti imela že kar nekaj pasjih prijateljev, njen prvi kuža je bil škotski ovčar Žak, nato pa sta mu sledila še rotvajler Žan in šnavcer Oskar.

Koronavirus pasica nova