Tadej Pišek pokazal sina: Imamo se lepo

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
A.R. /
KOMENTARJI
6
Slovenski igralec Tadej Pišek, ki smo ga na POP TV spremljali v glavni vlogi Roka Slaka v slovenski izvirni seriji Reka ljubezni, uživa v očetovstvu. V pogovoru nam je zaupal, da je bil prisoten pri porodu in kako je sinov prihod v družino sprejela psička Dobby.

Tadej Pišek se je pred enim mesecem in pol z izbrankoViljo Lukan razveselil prvorojenca Vita. "Na srečo so med karanteno ravno sprostili ukrep, da so očetje spet lahko prisotni med porodom. Tako da sem lahko doživel to enkratno priložnost. To je res lepa izkušnja. Bilo bi mi žal, če bi to zamudil. Super je, priporočam," je za 24ur.com povedal Tadej, ki uživa v očetovstvu. "Na otrokov prihod se pripravljaš devet mesecev in veš, da prihajajo spremembe. Seveda z rojstvom otroka pridejo tudi neprespane noči, ampak moram priznati, da je zelo priden. Imamo se lepo, uživamo skupaj … Nimam nobene antireklame za očetovstvo (smeh).

Tadej Pišek uživa v očetovstvu.
Tadej Pišek uživa v očetovstvu.FOTO: osebni arhiv

Tadej, ki ima status svobodnega umetnika, je imel marca načrtovanih veliko projektov, ki jih zaradi pandemije covida-19 ni mogel izpeljati. Kaj bo prinesla jesen, nihče ne ve, a ostaja optimističen. Za prihodnost pravi, da ga ne skrbi, a si za zdaj ne upa investirati v nek projekt, ki ga mogoče potem ne bo mogel izvesti. Karanteno je po eni strani vzel kot privilegij, saj ni bil prikrajšan za noben družinski trenutek. 

Serijo Reka ljubezni lahko znova ujamete od ponedeljka do petka ob 12.20 na POP TV. Zamujene epizode vas čakajo na VOYO.

Novega člana družine je zelo dobro sprejela tudi njuna psička Dobby, pasme tibetanski terier. "Dobby je zelo previdna z dojenčkom. Spi ob njegovi zibelki in ga čuva. Res nismo imeli nobenih problemov z njo. Zdi se mi odlično, če ima otrok možnost, da odrašča z živaljo. Kasneje se prek psa nauči tudi določene odgovornosti," pojasnjuje Tadej, ki je z Dobby hodil v pasjo šolo. Z izbranko sta jo pred karanteno počasi navajala, da je ostajala sama doma. Potem pa je izbruhnil novi koronavirus in kar naenkrat so bili vsi skupaj ves čas doma. Psička se je hitro spet razvadila, da ima družbo, ter malo pozabila, kaj se je v tem času naučila. A stvari se počasi vračajo na stare tirnice in s pravo vzgojo ter potrpežljivostjo bo hitro osvojila pozabljene veščine.

Za poletni dopust mlada družinica še nima načrtov, ampak se bo prepustila toku dogajanja. "Z Viljo razmišljava bolj o dnevnih izletih, letos bova bolj spontana glede na celotno dogajanje," pove še za konec.

Njuna psička Dobby je prihod dojenčka v družino dobro sprejela.
Njuna psička Dobby je prihod dojenčka v družino dobro sprejela.FOTO: osebni arhiv