Domača scena

Tanja Žagar na 42. rojstni dan razkrila, da ima raka

Ljubljana, 01. 07. 2024 08.24 | Posodobljeno pred 16 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Na družbenih omrežjih je ena najbolj priljubljenih slovenskih glasbenic Tanja Žagar razkrila, da ima raka dojke, in ob tem dopisala, da je tudi bolezen del življenja in da jo gor drži optimizem, ki ga je podedovala od svoje pokojne mame. Decembra lani sem namreč izvedela, da imam raka dojke. Pa sem si rekla takole: "Tanja, zdaj pa vključi ves svoj optimizem, pozitivno energijo in tvojo neizmerno voljo ter ljubezen do življenja, da tole žival'co uženeš v kozji rog!"

Več videovsebin
  • IZ 24UR: Tanja Žagar na 42. rojstni dan razkrila, da ima raka
    02:43
    IZ 24UR: Tanja Žagar na 42. rojstni dan razkrila, da ima raka
  • Iz 24UR: Tanja Žagar se bori z rakom
    03:02
    Iz 24UR: Tanja Žagar se bori z rakom

 

Tanja Žagar je na svoj 42. rojstni dan razkrila, da ima raka na dojkah. Novico je najprej sporočila na svojem Facebooku, je pa gostovala tudi v pogovorni oddaji Dobro jutro na RTV, kjer so razkrili, da je na televizijo prišla le nekaj dni po operaciji. Povedala je, da je novembra opazila, da z dojko nekaj ni v redu. "En večer sem v kopalnici zagledala, da mi iz desne bradavice teče kri. Tega sem se pa res ustrašila. Takoj sem vedela, da nekaj ni v redu. Takrat sem se najbolj ustrašila. Po mamografiji so me poklicali in rekli, da v dojki, iz katere je tekla kri, niso našli ničesar. V levi so mi nekaj našli," razlaga. "To sem si potem razložila tako, a mi je mamica poslala znak in rekla: Tanjči, pojdi k zdravniku, nekaj ni v redu. Zato sem za ta znak neizmerno hvaležna, sicer ne bi nič vedela, saj nimam zatipne oblike. Imela sme nezatipno obliko, torej ni bilo bule. Ves čas sem se namreč redno pregledovala. Ko sem se kopala, tuširala ..." Tanja je povedala, da je decembra zdravnika vprašala, če ve, kdaj se je vse skupaj začelo, ali ima raka že dolgo. 

Tanja Žagar
Tanja Žagar FOTO: Facebook Tanje Žagar

"Decembra sem zdravnika vprašala, če lahko približno povejo, koliko časa imam to. Rekel je: to ni večletni rak, ampak nekajmesečni. Gre za invaziven rak, hitro napreduje. Morda lahko govorimo o januarju. Takoj mi je postalo jasno: februar! Februarja lani smo doživeli grozen šok, veliko večji od tega, kot je tole. Naša Marina je bila stara leto in pol in je doživela vročinski krč. Pri tem ni šlo za to, da bi se tresla ali penila, ampak se je preprosto samo ugasnila, nehala dihati. Miki jo je oživljal, mene pa, kot da me ni bilo, kot da bi umrla. Drla sem se v telefon in usmerjala rešilec, kam naj pridejo. V telesu sem fizično čutila, kako so se zrušile vse stopnice. In pomislila sem: vse bi dala, takoj lahko padem dol, samo otrok naj zadiha. Dala bi svoje življenje. In ko sem to začutila, sem pomislila, da če se mi zdaj ni v telesu nekaj zgodilo, se mi ni nikoli."

"Ampak če je rak na dojki cena tega, da je moja punčka v redu, sem si rekla: to je zame mala malica, vse bomo uredili. Rada se hecam in si rečem: jaz nisem bolna, moja dojka je bolna. Njo bomo pa že ugnali v kozji rog."

Na Facebooku je objavila fotografijo s povsem kratko pričesko in zapisala:

"Danes 42. svečko na svoji rojstnodnevni torti piham kot kratkolaska. Srečna, vesela in optimistična kratkolaska! Seveda bi bila bolj vesela, če bi bil razlog za ta moj novi imidž drugačen, a tudi bolezen je del življenja, tudi to je treba sprejeti in se z njo pogumno soočiti. Pravzaprav sem neizmerno hvaležna, da živimo v času, ki mi omogoča uspešno zdravljenje. Decembra lani sem namreč izvedela, da imam raka dojke. Pa sem si rekla takole: Tanja, zdaj pa vključi ves svoj optimizem, pozitivno energijo in tvojo neizmerno voljo ter ljubezen do življenja, da tole žival'co uženeš v kozji rog! Pa še to: Jaz nisem bolna, bolna je moja dojka in to bomo zrihtali! Točno tako sem si rekla, stisnila svoja mala, a zame največja biserčka na svetu, pa seveda tudi velikega, in se odločila, da bo to zame mala malica. Pa čeprav bi si sicer, saj toliko me pa že poznate, rajši izbrala veliko.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nato se je vse odvijalo zelo hitro. Sledil je cel kup pregledov, kemoterapije ter operacija. Zdaj me čakajo samo še obsevanja. Ker sem se v času kemoterapij dobro počutila, sem imela tudi nekaj nastopov, ki so bili zame prav tako zdravilna terapija in moram povedati, da ste mi tudi vsi, ki ste bili z mano pod odrom, nevede dajali veliko, veliko moči in navdiha. Za tista dva nastopa, ki sem ju žal morala odpovedati, pa je bila kriva izguba glasu, kar se mi je zgodilo zaradi refluksa. 

V teh mesecih sem sicer že večkrat razmišljala o tem, da to podelim z vami, saj se mi zdi prav, da se o teh stvareh na glas in odkrito pogovarjamo in da si izmenjujemo svoje izkušnje, ker je tega res veliko. Vendar do sedaj enostavno še ni bil pravi trenutek za to. Dokler točno ne veš, kako in kaj, je težko kar koli razlagati, nekaj na pamet govoriti pa seveda tudi ne gre. Poleg tega so bili v tem obdobju ves moj čas, energija in čustva usmerjeni v mojo družino. Zato ob tej priliki hvala medijem, ki so spoštovali mojo odločitev, da s pisanjem o bolezni počakamo na trenutek, ko bom na to pripravljena. In seveda iz vsega srca hvala vsem čudovitim, srčnim ljudem na Onkološkem inštitutu v Ljubljani. 

Upam in verjamem, da si dandanes večina žensk redno pregleduje dojke, a bi vas vseeno želela tudi sama spodbuditi k rednim pregledom. Ne govorim le o samopregledovanju, ampak tudi o rednih pregledih pri zdravniku. Sama namreč nisem zatipala ničesar, saj sem imela nezatipno obliko. Nekega večera sem zagledala kri, ki mi je pritekla iz desne bradavice. Po mamografiji so mi sporočili, da v desni dojki ni ničesar, da so pa nekaj našli v levi. Za to kri bom vedno hvaležna, saj me je rešila. Občutek imam, kot bi mi jo poslala moja mami, da bi me opozorila, da nekaj ni v redu. Tako nekako sem si to razložila jaz.

Kakor koli že, je življenje kratko, a sladko ... Res, da je včasih tudi malo manj sladko, a imamo, dokler smo tu na tem svetu, prav vsak dan priložnost, da si ga ne grenimo z banalnimi, nepomembnimi stvarmi. In predvsem, da svoj čas namenjamo pravim ljudem. 

Vsaka nova situacija, vsaka nova zgodba nas lahko veliko nauči in pripelje do novih spoznanj. Najlepše spoznanje v tej moji zgodbi pa je to, da je našim otrokom povsem vseeno, če smo dolgolase, kratkolase, brez las, velike, majhne, suhe, bolj okrogle, z več ali manj celulita ... Za njih smo najlepše točno takšne, kakršne smo. In ko mi moja sončka rečeta: Mami, lepa si, najlepša si, priznam, da se počutim kot miss sveta.

Močno stiskam pesti za vse, ki ste morda prav zdaj v takšni ali podobni situaciji in vam pošiljam lepe, pozitivne misli. Naj vam bodo navdih ljudje, ki so polni volje in poguma. Meni je to moja mama, ki je bila kljub svoji bolezni polna življenja in s katero sva še en dan, preden se je poslovila, dvoglasno peli "Mi se 'mamo radi". Zato imejmo se radi in pojmo "večglasno" vsak dan. In naj nas bo čim več takšnih, ki tudi v težkih trenutkih ostajamo optimisti in zaljubljeni v življenje.

Zdaj pa je čas, da grem na naravni botoks, na dva velika kosa torte! Velik objem vsem, čakam vas na novih, norih žurih! Se vidjamoooo!"

KOMENTARJI (159)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MajaZzz
08. 07. 2024 12.52
Pove ko ze preboli skratka isce pozornost.
Podlesničar
01. 07. 2024 20.56
-6
Uf se je postarala... ni kaj, bolezen in čas ne prizanašata nikomur, po 40 gre pa samo strmo navzdol.
Jezna lepookica
01. 07. 2024 20.00
+3
Stečno Tanja.
JAZsemTI
01. 07. 2024 18.53
-2
Kak je že Madona rekla: “Ne zamudi prilike za to, da te nekje nekdo objavi…”
Betuul
01. 07. 2024 18.41
+5
Eh nič tacga ! Ta rak napade sem pa kje! Moje znanke so operirale že davno pred 20leti ! Vse so znotraj ozdravitve! Tanja; vse prepusti zdravljenju in dobrem okrevanju! In vse dobro k zdravju za Tanjo 😋 vse dobre želje Tanji za mladih 42 let 🌺
Misika1967
01. 07. 2024 18.31
-7
Razdiralka zakonske zveze. Karma.
Betuul
01. 07. 2024 19.43
+2
ve?nost
01. 07. 2024 18.25
+8
Ženska ,ki zna narediti zabavo. Pa mislim da boš tudi skozi tole šla dobro. Vse lepo,ti želim
NE-JANŠIZMU
01. 07. 2024 17.29
-20
Samopromocija, kako žalostno...
terciar
01. 07. 2024 16.40
+24
Ufff. Cenite zdravje in življenje. Tanja, želim ti čimprejšnje okrevanje ❤️
presnet
01. 07. 2024 16.24
+20
Vse najboljše in da bi hitro ukrotila raka v kozji rog. Tudi ta frizura ti paše.
devlon
01. 07. 2024 15.54
+16
pjor69
01. 07. 2024 15.42
+18
Vse naj naj pa z glavo pokonci ne se dat
anabanana
01. 07. 2024 15.38
+17
Vse najboljše🌹
sbštajerec
01. 07. 2024 15.30
+12
Vse lepo in cimprej okrevaj Pa ne beri vseh teh neumnosti spodaj ker so eni izgubili kompas ker pameti irak nimajo Vefi da smo s tabo tako kot pri tvojem prepevanju🤗😘
Verus
01. 07. 2024 14.48
+15
Lušna dama. Drži se in ne obupat.
golika
01. 07. 2024 14.39
+3
MedŠihtom Ti že veš
XVXC
01. 07. 2024 14.36
+22
Tanja srečno.
Cobra007
01. 07. 2024 14.18
+21
Draga Tanja, vse najboljše za tvoj rojstni dan! 🎉🎂🎉🎈Želimo ti, da se veliko zdravja in osebne sreče. In da se čim prej pozdraviš. 🌹🌞🦋
_Heisenberg_
01. 07. 2024 14.12
+3
Zdravila naj bi sčitila proti bolezi,ane? Ko sem videl kako v Krki delajo brez higijene me je stisnilo.Kar pojdite na TikTok Hades24 profil in boste sami videli.
flojdi
01. 07. 2024 14.00
-4
..upam da je spoznala da ni sama/edina